Ankara Keçiören'e Dar Geliyor

Ankara Keçiören'e Dar Geliyor

Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Keçiören’de kilometrekareye 5 bin 700 kişi düşüyor. Bu rakam Ankara’da kilometrekare başına 200 kişi iken Türkiye genelinde 100 kişi olarak açıklandı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Yaklaşık olarak 1 milyon kişinin yaşadığı Keçiören’de kilometrekareye 5 bin 700 kişi düşüyor. Keçiören’de kilometrekareye düşen kişi sayısı Ankara’nın 29 katı olurken Türkiye ortalamasının ise tam 57 katı.

TÜRKİYE’NİN 57 KATI

Nüfusun yüzde 90’ının 9 merkez ilçede yaşadığı Ankara’da kilometrekareye 200 kişi düşerken, bu rakam Keçiören’de 5 bin 700’e çıkıyor. Keçiören’de kilometrekareye düşen kişi sayısı ise Türkiye ortalamasının 57 katı. Ankara’nın ise yaklaşık olarak 29 katına denk geliyor.

NÜFUSUN YÜZDE 90’INI 9 İLÇEDE

Nüfusun yüzde 90’ını barındıran 9 ilçenin (Keçiören, Etimesgut, Çankaya, Mamak, Yenimahalle, Sincan, Altındağ, Pursaklar, Gölbaşı) Ankara’nın yüzölçümünün yalnızca yüzde 15’ini oluşturması nüfusun merkezde sıkıştığını gösteriyor. Türkiye’de kilometrekarede 100 kişi yaşarken bu rakam Ankara’da 200’e çıkıyor.

66 İLDEN DAHA KALABALIK

Keçiören’in nüfusunun Ankara genelinde yüzdesi ise yaklaşık olarak yüzde 20’ler civarında. Ankara’nın ve Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Keçiören'in nüfusun verilere göre Türkiye'nin 66 ilinden daha kalabalık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.