Ankara Metrosunda aktarma yoğunluğu

Ankara Metrosunda aktarma yoğunluğu

Sincan-Batıkent-Kızılay güzergâhında sefer yapan Metro’da aktarmalardan dolayı büyük yoğunluk yaşanıyor.

Sincan Metrosu’nu kullanan vatandaşlar Kızılay’a gitmek için Batıkent e kadar gidip oradan tren değiştirerek Batıkent-Kızılay hattına binmek zorundalar. Bu aktarmadan dolayı zaman kaybettiklerini ve yoğunluk olduğunu belirten vatandaşlar, “ Tren sabah ve akşam saatlerinde bir hayli yoğun oluyor. Birde aktarma yapmak zorunda kaldığımızda sürekli bir yarış içerisinde kalıyoruz. Bazen bir trene binebiliyorken kalabalıktan ötürü diğerine binemeyip dışarıda kalıyoruz. Özellikle yaşlılar ve engelliler bu konuda çok mağdur oluyor. En azından çok yoğun saatlerde bu değiştirebilir Sincan-Kızılay güzergâhı aktarmasız olabilir.” dedi. 

Birde Keçiören Yolcuları Ekleniyor

Öte yandan Keçiören Metrosu’nu kullanan vatandaşların da AKM durağına kadar gelmesi ve oradan aktarma yapmaları trenin yoğunluğunu had safhaya ulaştırıyor. Bu yoğunluktan özellikle yakınan Keçiören Metrosu yolcuları, “ Doğrudan Kızılay’a ulaşım olmadığı için burada aktarma yapmak zorunda kalıyoruz. Fakat tren bu durağa gelene kadar doluyor, burada binmek için resmen mücadele veriyoruz çoğu zaman dışarıda kalanlar oluyor.” Şeklinde konuştular. Birçok kişinin bu yüzden Metro’yu tercih etmediğini söyleyen vatandaşlar, “Metro çok güzel bir hizmet trafiğe takılmıyoruz ama burada da insan trafiğine takılıyoruz. Birçok kişi bu yüzden otobüs ve dolmuşları tercih ediyor. Doğrudan Metro seferleri başlayana kadar çözüm olarak boş metro yalnızca Keçiören yolcularını taşımak için olursa bizde çok memnun kalırız.” ifadelerine yer verdiler. 

Başbakan Müjdesini Vermişti

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’da müjdesini vermişti. AKM-Kızılay arası Metro hattının ihaleye verildiğini açıklayan Başbakan Yıldırım, “Keçiören Metrosu’nu bitirdik. ‘Keçiören’den AKM’ye kadar bunu açıyoruz, buradan da Kızılay’a bağlantı yapacağız’ demiştik. İşte onun da ihalesini yaptık. İnşallah AKM-Kızılay arası da yapıldığında Keçiören’den bineceksiniz, Kızılay’da ineceksiniz. Bu kadar da güzel olacak” diye kaydetti. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.