Ankara Millet Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Ankara Millet Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Millet Bahçesi Ankara ile ilgili merak ettiğiniz bütün bilgilere Gazete İlk Sayfa ile hemen ulaşabilirsiniz. Ankara millet bahçesi nerede, nasıl gidilir sorusunun cevabı haberimizde:

Millet Bahçesi Ankara’nın önemli noktalarını birbirine bağlayan bir lokasyonda bulunur. Bu bağlamda ulaşım oldukça kolaydır. Tüm toplu taşıma araçları ve özel araçlarla Ankara’nın bütün yerleşim yerlerinden kısa sürede gidilebilir.

Ankara Millet Bahçesi, Sıhhiye Meydanı, Ulus Heykel Meydanı ve Konya yolu arasında kalan 700 bin metrekarelik büyük bir alana kurulmuştur. Ayrıca Atatürk Orman Çiftliği, 19 Mayıs Stadyumu ve Ankara Gençlik Parkı’nı birbirine bağlayan bir alan konumundadır.

ankara millet bahcesi genel goruntusu

Ankara Millet Bahçesi’ne Nasıl Gidilir?

Ankara Millet Bahçesi’ne toplu taşıma ile gitmek isteyenler metro veya otobüsü tercih edebilir. Metro ile Akköprü veya AKM duraklarında inerek Millet Bahçesi’ne ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gideceğiniz zaman ise İstanbul Yolu üzerinden geçen otobüsleri tercih etmeniz gerekir. Bu otobüslere bindiğiniz zaman Ankara alışveriş merkezleri dendi mi ilk akla gelen AVM'lerden olan Ankamall’de veya AKM’de inerek Millet Bahçesi’nin size en yakın kapısından giriş yapabilirsiniz. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önünden geçen otobüslerle de Millet Bahçesi’ne gidilebilir.

Ankara Millet Bahçesi Özellikleri Nelerdir?

Millet Bahçesi, Ankara için yeni bir cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. İçerisinde bulunan Millet Kıraathanesi 24 saat hizmet vermektedir. Millet Bahçesi, bisiklet ve koşu yolları ile sporcular için de önemli bir alandır.

Millet Bahçesi için yapılan planlar arasında bir kültür merkezi olması da yer almaktadır. Bu nedenle lokasyonuna önem verilmiş ve Ankara’nın hemen her noktasından ulaşılmasına dikkat edilmiştir. Ankara AKM millet bahçesi yol tarifi için oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Ayrıca Ankara AKM, Millet Bahçesi’nin kültür merkezi olması noktasında önemli bir referans olmuştur.

Millet Bahçesi Ankara, dev bir göletin de içinde yer aldığı korularla çevrelenmiştir. Endemik ağaç türlerinin yanı sıra pek çok biyolojik çeşitlilik sunan diğer türler de sergilenmektedir. Büyük bir camii ile birlikte, çok amaçlı binalar yer almaktadır. Kır lokantası ve diğer restoranlarda Ankara’nın yöresel yemeklerinin yanı sıra kültürümüzün diğer yemekleri de sunulmaktadır.

Türkiye’nin ata tohumlarının saklandığı Tohum Merkezi, Tema Bahçesi, su gösteri havuzu, gül bahçeleri ve 10 bin civarında ağaç bulunmaktadır. Yaklaşık 31 bin metre karelik spor tesisleri vardır. Olimpik ölçülerdeki kaykay pisti ise 1320 metre kare büyüklüğündedir.

Her adada yer alan çocuk oyun alanları, pek çok amaca hizmet eden spor sahaları ve etkinlik adası da Millet Bahçesi Ankara içerisinde yer almaktadır. Ayrıca Millet Bahçesi’nde gezinmek için özel bir tramvay hattı da faaliyet göstermektedir. Ankara Millet Bahçesi konser alanları açısından da oldukça geniş bir portföye sahiptir.

ankara millet bahcesi yesilligi ile dikkat cekiyor

Ankara Millet Bahçesi Paralı mı?

Millet Bahçesi Ankara’da yaşayan vatandaşlar için ücretsiz bir cazibe merkezidir. Ankara Millet Bahçesi’nde yer alan kıraathanede internet ve ikramlar ücretsizdir. Ancak şahıslara ve belediyeye ait olan diğer işletmelerde yer alan yiyecek ve içecekler ücretlidir. Ücretsiz olan kültürel etkinlikler olduğu gibi cüz’i bir ücrete tabi olan etkinlikler de yer almaktadır. Tüm spor alanları ve kaykay pistinden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanmaktadırlar.

Piknik yapmak isteyenlere ise ateş yakmadan piknik yapabilecekleri oturma alanları hazırlanmıştır. Piknikçilere ayrıca ekolojik göletin etrafında yer alan koruluklar ve gül bahçeleri de görsel bir şölen sunmaktadır.

Millet Bahçesi Hangi Semtte?

Ankara şehir merkezinde eski hipodromun yer aldığı alana kurulan Millet Bahçesi, Ankara Konya yolu ile sınırlandırılmıştır. Doğu tarafında Sıhhiye Meydanı yer alırken Kuzey kanadında Ulus Heykel Meydanı yer almaktadır. Gençlik Parkı, Atatürk Orman Çiftliği ve 19 Mayıs Stadyumu’nu birbirine bağlayan merkezi konumdadır.

ankara millet bahcesi oyun alanlari

Ankara metro durakları ile Ankaray’ın ulaştığı hemen her semtten direk ulaşım sağlanabilir. Ayrıca tren ve belediye otobüsleri ve minibüsler de Ankara Millet Bahçesi’ne gitmek için kullanılabilir. Kendi aracı ile girmek isteyenler için Millet Bahçesi, Ankara’da yer alan en büyük ücretsiz otoparklardan birine sahiptir. Bu nedenle aracı par edecek yer bulma endişesi olmadan ziyaretçiler kendi araçları ile ulaşım sağlayabilir.

Ankara'da Kaç Tane Millet Bahçesi Var?

Millet Bahçesi, Ankara şehir merkezinde ve şimdilik sadece 1 tane. Ama Keçiören’de ve Gölbaşı’nda yapılması planlanan millet bahçeleri de var. Hatta Gölbaşı Millet Bahçesi ihalesinin ikinci aşaması da yakın zamanda tamamlanmış bulunuyor.

Millet Bahçesi Ankara Hangi Günler Açık?

Millet Bahçesi, Ankara şehir merkezinde haftanın yedi günü 24 saat boyunca açık bir kıraathaneye sahiptir. İçerisinde bulunan diğer restoranlar ve dükkânlar belli bir saatte kapanır. Millet Bahçesi içinde ring şeklinde sefer atan tramvay da kış ve yaz mevsimlerinde belirlenen saatlerde çalışır.

Ankara Millet Bahçesi etkinlikleri için belediye tarafından belirlenen ve yayımlanan bir bülten bulunmaktadır. Bu etkinliklere katılmak isteyenler bu bültenden yararlanabilir. Ankara Millet Bahçesi konserlerin, ücretsiz ve ücretli olan etkinliklerin sergilendiği kültür merkezi konumuna hızla yükselmektedir. Millet Bahçesi Ankaralılar ve Ankara’ya gelen ziyaretçilerin nefes alabildiği, kültürel etkinliklere katılabildiği ve spor yapabildiği bir cazibe merkezidir.

Ferit Atmaca / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.