Ankara Üniversitesi’nde Hürriyet’e Torpil

Ankara Üniversitesi’nde Hürriyet’e Torpil

Ankara Üniversitesi’nin kantinlerinde 1 lira olan Hürriyet Gazetesi 25 kuruşa satılıyor. Öğrencilerin okuması için ücretsiz veya 25 kuruşa gazeteleri satan kantinlerin Ankara Üniversitesi yönetiminden izin aldığı belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

 

Ankara Üniversitesi kantinlerinde Hürriyet gazetesi 25 kuruşa satılıyor. Öğrencilerin Hürriyet gazetesi okuması amacıyla fiyatın ucuz olduğunu iddia eden kantin yetkilisi, kantinlerin özel olduğunu ve gazetelerin satışıyla ilgili Ankara Üniversitesi yönetiminden gerekli izinlerin alındığını ifade etti.

HÜRRİYET ÜNİVERSİTELERE DADANDI

Milletin değerlerini hedef alan haber ve yorumları nedeniyle eleştirilen ve hızla okuyucu kaybeden Hürriyet gazetesi paniklemeye başladı. Günden güne itibar ve tiraj kaybeden Hürriyet gazetesinin, 'tirajını yüksek göstermek' ve reklam pastasından haksız yere pay elde etmek için birçok yerde bedava dağıtıldığı biliniyordu. Hürriyet bu sefer üniversitelere dadandı ve sözde öğrencilerin gazete okuması için Ankara Üniversitesi’nde 25 kuruşa satılıyor.

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER ŞİKÂYETÇİ

Daha öncede Hürriyet’in İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde bulunan sitelere vatandaşların posta kutularına ücretsiz bırakıldığı gündeme gelmişti. Taktik değiştiren Hürriyet Gazetesi bu sefer üniversitelerde ücretsiz veya 25 kuruş gibi cüzi bir ücretler satılıyor. Bu duruma teki gösteren bazı öğrenciler ise gazetemizi arayarak şikâyette bulundu.

‘TARAFSIZ BİR ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ’

Üniversitelerin tarafsız olması gerektiğini savunan Ankara Üniversiteli öğrenci, “Ya bütün gazeteler yer alsın kantinlerde ya da hiç biri. Biz tarafsız bir üniversite istiyoruz, her kesime hitap eden bir üniversite olmalı. Kantinlerde sadece Hürriyet satılarak bu sağlanamaz” şeklinde sitemde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.