Ankara yollarında çalışma alarmı: Sürücülere dikkat çağrısı
Ankara ve çevre illere ulaşım sağlayan karayollarında yapım, bakım, onarım ve altyapı çalışmaları nedeniyle bazı güzergâhlarda şerit ve yol kapanmaları uygulanıyor.
Gerede-Kızılcahamam-Ankara yolunun 21-22. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları nedeniyle Kızılcahamam-Gerede yönü trafiğe kapatıldı. Ulaşım, karşı yönden iki yönlü olarak sağlanıyor. Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun farklı kesimlerinde de yapım çalışmaları devam ediyor. 19-21. kilometreler arasında Ankara yönü, 21-22. kilometreler arasında ise Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yönü kapatılarak trafik karşı şeritten çift yönlü yürütülüyor.
Anadolu Otoyolu’nun Kızılcahamam ve Çamlıdere kavşakları arasındaki 7-12. kilometrelerinde gerçekleştirilen üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapalı bulunuyor. Trafik, diğer yönden kontrollü ve çift yönlü olarak sağlanıyor. Akıncı Gişeleri’nde ise Serbest Geçiş Sistemi kapsamında gişe adaları ve kanopilerin söküm çalışmaları sürerken giriş ve çıkışlar kontrollü gerçekleştiriliyor.
ANKARA-KIRIKKALE YOLUNDA ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA
Ankara-Kırıkkale yolunun çeşitli kilometrelerinde yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım düzenlemeleri uygulanıyor. 19-22. kilometreler arasında Ankara-Kırıkkale yönü kapatılırken araçlar Kırıkkale-Ankara yönünden iki yönlü ilerliyor. 29-32. kilometreler arasında da Kırıkkale-Ankara yönü kapalı durumda.
Ankara-Kırıkkale yolunun 35-37. kilometreleri arasında Ankara yönündeki ulaşım karşı yönden sağlanıyor. 15-16. kilometrelerde ise Kırıkkale-Ankara istikametinde iki şerit kapalı olup trafik sol şeritten kontrollü biçimde devam ediyor.
Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu çalışmaları kapsamında bazı kesimlerde kontrollü patlatma uygulaması yapılacak. Ankara-Kırıkkale yolunun 28-29. kilometreleri arasında belirlenen saatlerde her iki yönde kısa süreli trafik durdurulacak.
KONYA VE ESKİŞEHİR YOLLARINDA DİKKAT
Ankara-Konya yolunun farklı kesimlerinde de yapım çalışmaları nedeniyle trafik düzenlemeleri bulunuyor. 39-41. kilometreler arasındaki Gölbek mevkiinde Ankara-Konya yönü kapalı olup ulaşım karşı yönden çift yönlü sağlanıyor. Karahamzalı, Emirler ve Kömüşini mevkilerinde de farklı uygulamalarla trafik kontrollü olarak yürütülüyor.
Mihalgazi-Hekimdağ-Eskişehir yolunun belirli kesimleri tamamen trafiğe kapalı. Ulaşım alternatif güzergâhlardan sağlanıyor. Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolunda ise yol genişletme çalışmaları nedeniyle bazı bölümlerde trafik karşı yönden iki yönlü veya servis yollarından kontrollü şekilde ilerliyor.
ÇUBUK YOLUNDA KONTROLLÜ GEÇİŞ
Havalimanı Ayrımı-Çubuk-Şabanözü yolunun farklı kilometrelerinde bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Çalışma yapılan kesimlerde yol daraltmaları uygulanırken trafik kontrollü şekilde sağlanıyor. Ankara-Kırıkkale güzergâhındaki bazı kesimlerde ise fiber optik kablo altyapısı çalışmalarına başlanması planlanıyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.