Ankara yollarında dev çalışma: Birçok güzergâhta şerit kapandı, trafik yön değiştirdi
Başkent çevresindeki karayollarında yürütülen yapım ve bakım faaliyetleri nedeniyle bazı güzergâhlarda şerit kapatmaları ve yön değişiklikleri uygulanıyor.
Ankara çevresindeki birçok karayolunda altyapı ve yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar nedeniyle bazı kesimlerde trafik akışı geçici olarak değiştirildi. Özellikle Kızılcahamam, Kahramankazan ve Ankara arasında uzanan güzergâhta önemli bir trafik düzenlemesi uygulanıyor. Kızılcahamam–Kahramankazan–Ankara yolunun 51 ile 54’üncü kilometreleri arasındaki kesimde yürütülen yol yapım faaliyetleri nedeniyle Ankara yönü ulaşıma kapatıldı. Ulaşım Kahramankazan yönünden iki yönlü trafik akışıyla sağlanıyor.
Benzer bir uygulama Kırıkkale bağlantısında da gerçekleştiriliyor. Ankara–Kırıkkale karayolunun 15 ile 16’ncı kilometreleri arasındaki bölümde devam eden çalışmalar nedeniyle Kırıkkale yönünden Ankara’ya geliş istikametinde iki şerit trafiğe kapatıldı. Araç geçişleri sol şerit üzerinden kontrollü şekilde devam ediyor.
ANKARA–SAMSUN GÜZERGÂHINDA ŞERİT DÜZENLEMESİ
Samsun bağlantısını sağlayan D200 karayolunda da çalışmalar sürüyor. Ankara istikametine doğru 32 ile 33’üncü kilometreler arasında Ankara–Kırıkkale–Delice otoyol projesi kapsamında yürütülen çalışmalar nedeniyle sağ banket trafiğe kapatıldı. Sürücülerin kontrollü geçiş yapması isteniyor. Aynı proje kapsamında Ankara–Samsun yolunun 19 ile 20’nci kilometreleri arasında her iki yönde sol şerit ulaşıma kapatıldı. Trafik akışı diğer şeritler üzerinden kontrollü olarak sağlanıyor.
Başkent çevresindeki bir diğer önemli çalışma noktası Polatlı bağlantısında yer alıyor. Polatlı ile Ankara arasındaki yolun 44 ile 46’ncı kilometreleri arasında inşa edilen Turkuaz Köprülü Kavşağı nedeniyle Eğitim Tesisleri Köprülü Kavşağı ile Polatlı yönündeki kavşak kolları ulaşıma kapatıldı. Trafik akışı alternatif yollar üzerinden devam ediyor.
ÇUBUK VE ÇEVRE YOLLARINDA KONTROLLÜ TRAFİK
Çubuk ile Şabanözü arasındaki karayolunda bölünmüş yol çalışmaları da sürdürülüyor. Havalimanı ayrımı ile Çubuk–Şabanözü güzergâhında 20 ile 21’inci kilometreler arasında sağ şerit kapatıldı. Ulaşım karşı şeritten kontrollü biçimde sağlanıyor. Aynı yolun 22 ile 25’inci kilometreleri arasındaki bölümde devam eden çalışmalar nedeniyle sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmesi isteniyor.
Başkent çevre otoyolunda da düzenleme uygulanıyor. İstanbul–Kırıkkale yönünde yer alan Susuz Köprülü Kavşağı çevresindeki sağ toplayıcı yolda şerit daraltması gerçekleştirildi. Karayolları ekipleri tarafından yapılan uyarılarda sürücülerin işaret ve yönlendirmelere uygun şekilde hareket etmesi gerektiği bildirildi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.