Ankara yollarında dev çalışma: Trafik akışı peş peşe değişti

Ankara yollarında dev çalışma: Trafik akışı peş peşe değişti

Başkent çevresindeki kara yollarında sürdürülen yapım, bakım ve üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle birçok noktada trafik akışı yeniden düzenlendi.

Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 51 ile 54’üncü kilometreleri arasında devam eden yol yapım faaliyetleri nedeniyle Ankara’dan Kahramankazan yönüne ulaşım geçici olarak durduruldu. Trafik akışı, Kahramankazan-Ankara yönündeki yol üzerinden çift yönlü olarak sağlanmaya başlandı.

Ankara-Kırıkkale kara yolunun 15 ve 16’ncı kilometreleri arasında sürdürülen çalışmalar kapsamında ise Kırıkkale’den Ankara istikametine giden güzergâhta iki şerit ulaşıma kapatıldı. Sürücüler kontrollü geçişle sol şeride yönlendiriliyor.

POLATLI YOLUNDA KAVŞAK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Polatlı-Ankara kara yolunun 44 ile 46’ncı kilometreleri arasında yürütülen Turkuaz köprülü kavşak yapımı nedeniyle trafik akışında yeni düzenlemeler devreye alındı. Çalışmalar kapsamında Turkuaz, Yapracık ve Atayurt mahallelerinden Ankara yönüne bağlantı sağlayan yol geçici olarak trafiğe kapatıldı. Ulaşım, servis yolu üzerinden kontrollü şekilde devam ediyor.

Aynı bölgede Polatlı’dan Ankara yönüne ilerleyen sürücüler için Turkuaz Mahallesi ayrım kolunun da kapalı olduğu bildirildi. Sürücülerin alternatif güzergâhlara yönlendirildiği öğrenildi.

HAVALİMANI VE ÇUBUK YOLUNDA KONTROLLÜ ULAŞIM

Havalimanı Ayrımı-Çubuk-Şabanözü yolunun farklı kesimlerinde sürdürülen bölünmüş yol yapım faaliyetleri nedeniyle sürücülere trafik işaret ve yönlendirmelerine dikkat etmeleri çağrısı yapıldı. Yolun 24+700 ile 39+700 kilometreleri arasındaki bölümlerde kontrollü trafik uygulaması devam ediyor.

Çubuk-Şabanözü istikametindeki 19+700 ile 24+400 kilometreleri arasında ise belirli saatlerde yol daraltmaları uygulanıyor. Trafik akışı kontrollü şekilde sürdürülüyor.

OTOYOL VE BALA YOLUNDA ŞERİT DÜZENLEMESİ

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu projesi kapsamında yürütülen çalışmalar nedeniyle Ankara-Kırıkkale kara yolunun Kırıkkale-Ankara yönündeki 4 ve 5’inci kilometreleri trafiğe kapatıldı. Ulaşım, karşı yönden çift yönlü ve üçer şerit halinde sağlanıyor.

Ankara-Bala-Karakeçili yolunun 30+800 ile 33+500 kilometreleri arasında gerçekleştirilen üstyapı yenileme çalışmaları kapsamında Ankara’dan Bala yönüne trafik akışı durduruldu. Araç geçişleri Karakeçili-Bala-Ankara istikametinden çift yönlü olarak devam ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.