Ankara yönündeki karayollarında çalışmalar nedeniyle trafikte düzenleme
Başkent çevresindeki birçok ana güzergahta sürdürülen yol çalışmalarından dolayı farklı noktalarda şerit kapatmaları ve yön değişiklikleri gerçekleştiriliyor.
Kızılcahamam, Kahramankazan ve Ankara arasındaki karayolunda yürütülen çalışmalar nedeniyle belirli kilometrelerde trafik tek yönden sağlanıyor. 21+200 ile 25+000 kilometreler arasındaki kesimde Kızılcahamam yönünden Ankara’ya giden hat kapatıldığı için ulaşım ters yönden çift yönlü akıyor. Aynı güzergâhın 51+230 ile 54+020 kilometreleri arasında Ankara’dan Kahramankazan’a ilerleyen trafik kesintiye uğruyor. Araçlar Kahramankazan’dan Ankara’ya doğru hizmet veren şeride yönlendiriliyor. Ayrıca 15 ile 17. kilometreler arasındaki geçişte Ankara’dan Kızılcahamam’a ilerleyen yön ulaşıma kapatılıyor. Sürücüler, Kahramankazan’dan gelen yön üzerinden iki yönlü olarak ilerliyor.
NALLIHAN, AYAŞ VE KIRIKKALE YOLLARINDA YOĞUN ÇALIŞMA
Seben Ayrımı, Nallıhan ve Beypazarı arasındaki karayolunda 66+000 ile 68+200 kilometreler arasında çalışmalar sürdüğü için Nallıhan yönü kapatılıyor. Araçlar Beypazarı yönünden kontrollü şekilde geçiriliyor. Ayaş–Ankara karayolunda 1 ile 5. kilometreleri kapsayan şehir geçişi düzenlemesi nedeniyle Ankara’dan Ayaş’a ilerleyen hat kapalı tutuluyor. Seyahat, diğer yönden iki yönlü olarak yürütülüyor. Ankara–Kırıkkale karayolunda DDY1 Köprüsü yaklaşım dolgusunun yenilenmesi sırasında 29 ile 32. kilometreler arası 30 Eylül–31 Kasım tarihleri arasında Kırıkkale yönü kapalı kalıyor. Trafik, Ankara yönü üzerinden çift yönlü şekilde sağlanıyor. Ankara–Samsun yönünde 29 ile 30. kilometrelerde otoyol çalışması ilerlediği için trafik kontrollü ilerliyor.
POLATLI, ÇUBUK VE KONYA İSTİKAMETLERİNDE GEÇİCİ DÜZENLEMELER
Polatlı–Ankara karayolunda Turkuaz Köprülü Kavşak çevresindeki düzenlemeler nedeniyle Eğitim Tesisleri Köprülü Kavşağı ile Polatlı yönündeki bağlantılar kapalı durumda bulunuyor. Sürücüler, alternatif güzergâhlara yönlendiriliyor. Çubuk ve Şabanözü yönüne uzanan güzergahta 17 ile 25. kilometreler arasında yürütülen genişletme çalışmaları nedeniyle geçiş servis yolları üzerinden kontrollü sağlanıyor. Ankara–Konya karayolunda 28 ile 31. kilometrelerde Konya yönü kapalı kalıyor. 34 ile 37. kilometrelerde yürütülen çalışmalarda da Konya’ya ilerleyen yön kapatılarak trafik Ankara’dan gelen şerit üzerinden iki yönlü yürütülüyor.
Ankara Çevre Otoyolunun 0 ile 1. kilometreleri arasında İstanbul–Kırıkkale yönünde Susuz Köprülü Kavşağı toplayıcı yolunda daraltma uygulanıyor. Sürücülerin yönlendirme levhaları ile işaretçilere dikkat etmeleri önem taşıyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.