Ankara’da baraj doluluk oranı yerinde saydı

Ankara’da baraj doluluk oranı yerinde saydı

Başkentte barajlardaki su seviyelerine ilişkin son veriler açıklandı. Toplam doluluk oranı yüzde 27,37 olarak ölçülürken, aktif kullanılabilir su oranı yüzde 18,91 seviyesinde kaldı.

Ankara’da baraj doluluk oranlarına ilişkin güncel veriler paylaşıldı. 18 Mart 2026 tarihli ölçümlere göre, başkent genelindeki barajların toplam doluluk oranı yüzde 27,37 olarak kaydedildi. Aktif kullanılabilir su oranı ise yüzde 18,91 seviyesinde ölçüldü. Açıklanan veriler, son dönemde kaydedilen artışların sınırlı kaldığını ortaya koydu.

Barajların toplam kapasitesi 1 milyar 454 milyon 666 bin metreküp olarak belirtilirken, mevcut su miktarının 398 milyon 122 bin metreküp seviyesinde olduğu bildirildi. Aktif kullanılabilir su miktarının ise 246 milyon 415 bin metreküp olduğu açıklandı.

GÜNLÜK SU TÜKETİMİ VE ARZ VERİLERİ

Başkentte günlük su tüketimine ilişkin veriler de paylaşıldı. Şehre verilen toplam su miktarı 1 milyon 450 bin 522 metreküp olarak ölçülürken, barajlara aynı gün içerisinde gelen su miktarı 1 milyon 35 bin 367 metreküp olarak kaydedildi. İvedik Su Arıtma Tesisi’nden kente verilen su miktarı 1 milyon 330 bin 956 metreküp olurken, suyun önemli bir kısmının Çamlıdere, Kurtboğazı ve Kesikköprü barajlarından sağlandığı belirtildi. Ayrıca Pursaklar ve Çubuk arıtma tesislerinden de kente su verilmeye devam edildiği aktarıldı.

KAYNAKLARA GÖRE DAĞILIM AÇIKLANDI

Çamlıdere Barajı’ndan 273 bin 416 metreküp, Kurtboğazı Barajı’ndan 450 bin 444 metreküp ve Kesikköprü Barajı’ndan 607 bin 96 metreküp su temin edildiği bildirildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.