Ankara’da barajlar alarm veriyor: Doluluk yüzde 40,35’e indi
Ankara’nın barajlarında su seviyesi düşmeye devam ediyor. ASKİ’nin 7 Eylül 2026 tarihli verilerine göre toplam doluluk oranı yüzde 40,35, aktif kullanılabilir su oranı ise yüzde 33,41 olarak kaydedildi.
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), Başkent’in barajlarına ilişkin günlük verileri güncelledi. 7 Eylül 2026 tarihli Barajlar Bilgi Sistemi verilerine göre Ankara’daki barajların toplam hacmi 1 milyar 454 milyon 666 bin metreküp seviyesinde bulunuyor. Barajlarda mevcut su miktarı ise 587 milyon 7 bin metreküp olarak açıklandı.
Kullanılabilir durumdaki aktif su miktarı 435 milyon 300 bin metreküp olarak hesaplandı. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 33,41 seviyesinde gerçekleşirken, toplam doluluk oranı yüzde 40,35 oldu.
BAŞKENT’TE GÜNLÜK SU TÜKETİMİ 1,6 MİLYON METREKÜP
ASKİ verilerine göre 7 Eylül’de Ankara’da şehre verilen toplam su miktarı 1 milyon 647 bin 191 metreküp olarak kayıtlara geçti. İvedik Su Arıtma Tesisi’nden 1 milyon 497 bin 978 metreküp su şebekeye aktarıldı. Pursaklar Su Arıtma Tesisi’nden 54 bin 326 metreküp, Çubuk Su Arıtma Tesisi’nden ise 47 bin 700 metreküp su verildi.
Barajlardan su çekiminde en yüksek miktar Çamlıdere Barajı’nda gerçekleşti. Çamlıdere’den 925 bin 721 metreküp, Kurtboğazı Barajı’ndan 429 bin 702 metreküp, Kesikköprü Barajı’ndan ise 142 bin 555 metreküp su çekildi.
BARAJLARA 218 BİN METREKÜP SU GELDİ
Aynı gün Ankara’daki barajlara gelen su miktarı 218 bin 92 metreküp olarak ölçüldü. ASKİ’nin günlük verileri, barajlardaki su miktarı ile kente verilen su arasındaki farkın yakından takip edildiğini ortaya koydu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.