Ankara’da bir kadın mobbing şikâyeti sonrası işten çıkarıldı

Ankara’da bir kadın mobbing şikâyeti sonrası işten çıkarıldı

Ankara’da özel sektörde çalışan bir kadın, iş yerinde baskı ve ayrımcılık gördüğü gerekçesiyle yaptığı başvurunun ardından iş akdinin feshedildiğini belirterek yargıya başvurdu.

Ankara’da bir şirkette görev yapan 38 yaşındaki E.A., çalışma ortamında psikolojik baskı ve ayrımcılığa maruz kaldığı iddiasıyla işverene resmi bildirimde bulundu. Aynı süreçte CİMER üzerinden de şikâyet oluşturan çalışan, yapılan başvuruların ardından işten çıkarıldığını ifade etti. İşverenin fesih gerekçesinde, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında yer alan “asılsız itham ve hakaret” maddesine atıfta bulunulduğu öğrenildi. E.A., iş akdinin haksız şekilde sonlandırıldığını öne sürerek işe iade ve 1 milyon 250 bin lira tutarında tazminat talebiyle Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi’nde dava açtı.

'USULSÜZ BİR ŞEKİLDE ATILDIM'

E.A., 8 yıldır iş yerinde çalıştığını söyleyerek, "Son 2 yıldır korkunç bir mobbinge, baskıya ve ayrımcılığa maruz kaldım. Bu ayrımcılıktan ve baskıdan dolayı defalarca kez sözlü ifade etmeme rağmen bir sonuç alamadığım için amirlerime ihtar çektim. İhtarın sonucunda da tazminatsız, işsizlik maaşı olmadan, 8 yıllık karşılığını ödemeden işten atıldım. Çok usulsüz bir şekilde işten atıldım. '43' koduyla işten atıldım. 43 kodunun açılımı şu; aile bireylerine hakaret. Bizim böyle bir şeyimiz asla yok. Yani ellerinde bir kanıt da yok bununla ilgili. Daha sonrasında savcılığa da şikayette bulunduk. Hukuki haklarımızı aradık diye, yani yasal hakkımızı aradık diye işten kovulduk. Zaten yazıda da bize bunu bildirdiler" dedi.

'FESİH KODU FARKLI GÖSTERİLMİŞ'

E.A.'nın avukatı Senem Yılmazel ise işe iade davasının açılabilmesi için taraflar arasında bir belirsiz süreli iş sözleşmesi olması gerektiğini söyleyerek, "Maalesef müvekkilimin sözleşmesi geçersiz bir sebeple feshedilmiş. Bu sebep ise aslında kanuni yollara başvurulması. İş Kanunu'nda çok açık bir madde vardır; 'İşçinin sözleşmesi bu sebeple sona erdirilirse geçersiz bir fesihtir' diye. Ama maalesef bu sebeple feshedilmiş iş sözleşmesi. Hatta fesih ihtarnamesinde de bunlardan söz edilmiş. Fakat görünürde farklı gösterilmiş tabii. Biz de bu nedenle işe iade davası açtık. Türk adaletine de güveniyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.