Ankara’da elektrik kesintisi: Birçok ilçede arızalar sürüyor
Başkent Ankara’da şebeke kaynaklı arızalar nedeniyle çok sayıda ilçede elektrik kesintileri yaşanıyor. Altındağ, Etimesgut, Keçiören ve Pursaklar başta olmak üzere farklı bölgelerde ekiplerin müdahalesi devam ediyor.
Ankara’nın Altındağ ilçesinde elektrik altyapısında meydana gelen şebeke arızaları nedeniyle toplam 77 ayrı noktada enerji kesintisi kayıtlara geçti. Karacaören, Feridun Çelik, Battalgazi, Gültepe, Karapürçek ve Solfasol mahallelerinde yer alan çok sayıda cadde ve sokakta kesintiler etkisini sürdürüyor. Yetkili birimler, arızaların tespit edildiğini ve enerji akışının yeniden sağlanması amacıyla saha çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi. Bazı bölgelerde planlanan enerji verme saatleri paylaşılırken, birçok noktada çalışmaların tamamlanma süresi değişkenlik gösterebiliyor.
ETİMESGUT’TA BAKIM VE ARIZA ÇALIŞMALARI
Etimesgut ilçesinde ise 32 ayrı elektrik kesintisi bulunuyor. İlçenin bazı mahallelerinde şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında planlı bakım uygulamaları yürütülürken, Yeni Bağlıca, Fevziye, Şehitali ve Yavuz Selim çevresinde anlık şebeke arızalarına müdahale ediliyor. Yetkililer, bakım çalışmalarının belirlenen saat aralığında tamamlanmasının hedeflendiğini, arıza kaynaklı kesintilerde ise onarım sürecinin devam ettiğini aktardı.
KEÇİÖREN VE PURSAKLAR’DA YOĞUNLUK DİKKAT ÇEKİYOR
Keçiören ilçesinde tablo daha geniş bir alanı kapsıyor. İlçe genelinde toplam 283 elektrik kesintisi yaşanırken, Karşıyaka ve Esertepe mahallelerinde birçok sokakta enerji kesintisi sürüyor. Pursaklar ilçesinde ise 8 farklı noktada şebeke arızası nedeniyle elektrik verilemiyor. Tevfik İleri ve Abadan mahallelerinde çalışmalar devam ederken, enerjinin en kısa sürede yeniden sağlanması hedefleniyor. Yetkili ekipler, kesintilerin giderilmesi için sahada aktif görev yürütüyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.