ANKARA’DA GECE ULAŞIMI OLSUN!’

ANKARA’DA GECE ULAŞIMI OLSUN!’

Ankara’da bir vatandaş, “Ankara’da Gece Ulaşımı Olsun!” diye imza kampanyası başlattı. Kampanyaya 30 bini aşkın kişi destek verdi.

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

Change.org adlı sitede “Ankara’da Gece Ulaşımı Olsun!” diye imza kampanyası başlatan Hande Sayin isimli vatandaş, kampanya dilekçesinin bir bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Gecenin ikisinde uçaktan inip evimize gidebilmek istiyoruz. Havaalanı veya otogardaki koltuklarda sürünüp sabah öylece işe gitmek zorunda kalmak istemiyoruz.”

 ‘GÜNÜN HER SAATİ ULAŞIM, HER ANKARALININ HAKKI’

30 bini aşkın kişinin imzaladığı kampanya dilekçesinde tam olarak şu ifadelere yer verildi: “Ankara'da yaşam, akşam 22.00'den sonra neredeyse durur. Şehrin orta yerinde değilseniz, aracınız yoksa ya da eviniz taksiyle uçak bileti kadar tutuyorsa yandınız. Sokakta kalırsınız.

Bir şeyler değişmeli. Artık seçeneğimiz olmalı. Her metropolde, her modern dünya şehrinde olduğu gibi, günün her saati ulaşım, her Ankaralının hakkı.

Gece ulaşımı istiyoruz. Sabah 5'te çalışmaya başlayan toplu taşıma araçları istiyoruz. Aynı İstanbul’daki gibi gece 12’den sonra da çalışan otobüs, dolmuş, metro istiyoruz. Gecenin ikisinde uçaktan inip evimize gidebilmek istiyoruz. Havaalanı veya otogardaki koltuklarda sürünüp sabah öylece işe gitmek zorunda kalmak istemiyoruz.”

‘İMZALIYORUM ÇÜNKÜ…’

İmza kampanyasına katılan vatandaşlardan bazıları, kampanyayı neden imzaladıklarına ilişkin gerekçelerini şu şekilde sundular:

Hasan Lezki: “Sincan bölgesinde oturuyorum ve taksiye binmek oldukça masraflı oluyor. Gece ulaşım talebimizin de gayet doğal bir hak olduğunu düşünüyorum.”

Mert Dedebaş: “Konya’da üniversite okuyorum ve en basitinden Ankara’ya seyahat edeceğimde gece saatlerine bilet alamıyorum çünkü AŞTİ'den sonra Mamak'a gece ulaşım yok”

Muazzez Dalaslan: “Gece de günün bir parçası... Ve tüm sosyal faaliyetler çalışma saatlerinin bitiminde başlar.”

Damla Dönmeztürk: “İmzalıyorum çünkü şehir dışı dönüşlerde gece indiğimde evime ulaşamıyorum. Dışarıda bir işim uzadığında ya da bir yere gitmem gerektiğinde gidemiyorum.”

Ali Savruk: “Ankara gibi bir metropolde en azından gece 01.00’e kadar toplu taşıma hizmetinin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Konya gibi Ankara’dan daha küçük olan bir ilde bile gecenin 2’sinde toplu taşıma imkânı varsa Ankara’da bunun daha üst düzey bir hizmet alınması gerektiğini düşünüyorum.”

Rıdvan Özpamukçu: “Bir yere gittiğimde sürekli saate bakmak istemiyorum”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.