Ankara’da Kayseri mutfağı nerede? İşte en lezzetli Kayseri yemekleri

Ankara’da Kayseri mutfağı nerede? İşte en lezzetli Kayseri yemekleri

Ankara’da en güzel, en leziz, en doğal Kayseri Yemekleri nerede bulunuyor? Kayseri’ye gitmeden Kayseri yemek tatlarına ulaşmak mümkün mü? Ankara’da güvenilir, hijyenik, tabii, katkısız Kayseri yemeklerine nasıl ulaşılır?

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Kayseri kökenli bir isim olan Mehmet Özhaseki'yi aday göstermesi, bu ilimiz ve öne çıkan yemeklerini de gündeme getirdi. 

Peki Ankara’da en güzel, en leziz, en doğal Kayseri yemekleri nerede bulunuyor? Kayseri’ye gitmeden Kayseri yemek tatlarına ulaşmak mümkün mü? Ankara’da güvenilir, hijyenik, tabii, katkısız Kayseri yemeklerine nasıl ulaşılır? 

Artık Kayseri yemeklerinin damak tadına ulaşmak için Kayseri’ye gitmenize gerek yok! Çünkü Kayseri lezzetleri Ankara’ya taşındı…

Yemek hayatımızın en önemli, vazgeçilmez temel unsurlarından bir tanesi.

Anadolu’nun yörelere göre farklılaşan bin bir çeşit damak tadı mevcut. Her yörenin kendine özgü bir yemek kültürü ve sofra geleneği var. Bu geleneği güçlü biçimde yaşatan illerimizden birisi de hiç şüphesiz Kayseri…

Ticari zekası ve esnaflığıyla ön plana çıkmış Kayserililer’in önemli bir kısmı bugün şehir dışında yaşıyor. Bunların hatırı sayılır bir kısmı da Ankara’da ikamet ediyor. Haliyle kendi memleketinde doğup büyüyen Kayserililer taşındıkları şehirlerde kendi damak tatlarını arıyor.  

Ankara’da yaşayan Kayserililer ’den bir hayli talep olunca ister istemez arz gündeme geliyor.

İşte Kayserili girişimciler bu arza kayıtsız kalmayarak Kayseri mutfağını Ankara’ya da taşıyor.

Şimdi an itibariyle Kayserililer ’in yoğun olarak yaşadığı, Ankara Serhat Mahallesi’nde OSTİM ve İvedik Sanayii siteleri ile Mermerciler ve Hurdacılar sitesine komşu olan yeni bir mekan hizmete girmiş.

Önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan Berda ismini taşıyan Kayseri Sofrası’na ulaşmak çok kolay.

20181128_155519.jpg

Anadolu Bulvarı ve Macunköy Metro durağına çok yakın olan Berda, Serhat Mahallesi Nevbahar Botanik Parkı içerisinde…

Ulaşımı son derece kolay olan ve park problemi olmayan Berda’da hem Kayseri’nin nefis lezzetlerini tadıp hem de Botanik Bahçesi’nden çevredeki manzarayı seyredebilirsiniz. Tabii Kayseri denilince ilk akla neredeyse bu şehirle özdeşleşmiş pastırma ve sucuk akla geliyor.

EV YAPIMI PASTIRMA VE SUCUK

Nüfus artınca ve teknoloji gelişince artık pek çok ürün fabrikalarda üretiliyor. Dolayısıyla o geçmiş zamanlardaki lezzet ve tadı alamıyorsunuz. İşte Kayseri Mutfağını Ankara’ya taşıyan girişimciler bunu hesaba katarak Sucuk ve Pastırmayı Kayseri’de ev hanımlarına ürettiriyorlar. Kayserililer için kahvaltıda vazgeçilmez olan Pastırma ve Sucuk Berda’nın Anadolu kahvaltısında en önemli iki ürün olarak ön plana çıkıyor.

20181128_172413.jpg

KETE VE YAĞLAMA 

Berda Anadolu Kahvaltısı Pastırma ve Sucuk ile sınırlı değil… Yine Kayseri’nin önemli damak tatlarından olan Kete ile Yağlama da el yapımı halis zeytin yağı ve doğal tereyağı ile Berda mutfağında üretiliyor. Peynirler de Kayseri’den getirtiliyor. Şekersiz doğal bal ve Kayseri reçelleri kahvaltıyı tatlandıran ürünlerden birkaç tanesi… 

DEVELİ CIVIKLISI VE KAYSERİ PİDESİ

Artık Ankara’da Kayseri’nin en büyük ilçesi olan Develi’nin “cıvıklı”sını bilmeyen yoktur. Ayrıca Kayseri’nin kendine özgü bir pidesi var. İşte Berda’da hem Develi Cıvıklısı hem de Kayseri Pideleri itina ile üretiliyor. Kayseri meralarında, doğal ortamlarda beslenen hayvanların etleri günlük olarak Ankara’ya getirtiliyor ve Develi Cıvıklısı ile Kayseri Pideleri bu etlerden yapılıyor. Tabi pide denilince akla ilk ayran geliyor. Berda’da ayran da doğal Kayseri yoğurdundan yapılıyor. Hiçbir katkı maddesi katılmadan resimde de gördüğünüz köpüklü leziz,  yayık ayranı müşterilere ikram ediliyor. 

mm-004.jpg

KAYSERİ MANTISI

Yine mantı Kayseri’yle adı özdeşleşmiş bir mutfak ürünü. Berda Kayseri Mantısı’nı da Kayserili ev hanımlarına ürettiriyor. Berda’nın işletmecilerinin en çok önemsedikleri prensip ise; ürünlerde doğallıktan vazgeçmemek… Katkı maddesini mutfağa asla sokmamak…

İşletme sahibi Dr. İsmail Arslan yemeklerini anlatırken ünlü dil ve edebiyatçımız Mehmet Kaplan’ın Kültür ve Dil kitabında yer alan “Aslanın vücudu yediği hayvanlardan oluşur” sözüne dikkat çekiyor.

İnsanların sağlığı ile beslenmenin bire bir olan etkisine vurgu yapıyor. Artan hastalıklarda kötü beslenmenin etkisini ileri sürüyor. Ayrıca kötü niyetli bazı güç odaklarının tarım ve hayvansal ürünlerinin genetiği ile oynayarak bir tür savaş verdiklerini dile getiriyor.

Bu konunun önemine vurgu yapan işletme sahibi Dr. İsmail Arslan, kendilerinin bir nebze de olsa bu sinsi tuzağa karşı mücadele verdiklerini; doğal ve tabii beslenme noktasında Berda Kayseri Sofrası olarak, önemli bir görevi icra ettiklerini anlatıyor.  Tabi ki anlatmak başka bizzat yaşayıp tatmak başka. Ankara’da yaşayan Kayserililer çok uygun fiyatlara Berda’da hem doğal Kayseri lezzetlerini tadıp hem de Nevbahar Botanik Parkı’nda doğal tabiatı temaşa edebilir. Denemekte yarar var…
 

800x0_nevbahar_botanik_6[1].jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.