Ankara’da kış kendini hissettirmeye başladı

Ankara’da kış kendini hissettirmeye başladı

Ankara’da son günlerde giderek soğuyan havalar dün ilk kez eksi 4’ü gördü ve birçok araç ile otobüs duraklarının camları buzla kaplandı.

Ankara il genelinde dün sabahın erken saatlerinde  termometreler -4’ü gördü. Sabah işe, okula gitmek için yollara düşen Başkentliler, buzlu manzaralarla karşılaştı. Dondurucu havadan dolayı çoğu araç camı ve otobüs duraklarındaki camlar, buzla kaplandı. Gördükleri buzlu manzaralar karşısında şaşkına dönen vatandaşlar, soğuk havaların kendini iyice hissettirdiğini söyledi. 

VATANDAŞ BUZA ŞAŞIRDI

Buzlu manzaralar ile birlikte kendilerini zor günler beklediğini belirten Berke Kır adındaki bir vatandaş, "Sabah evden çıktığımda aracımın camının buzla kaplandığını gördüm. Buzları kazımak için epey bir uğraştım. Sabah arabaya indiğimde buz kazıyacağımı hiç tahmin etmemiştim. Demek ki kış gelmeye başladı" dedi. 

GİZLİ BUZLANMALARA DİKKAT

Soğuk havaların kendini iyice hissettirmesi ile birlikte uzmanlar, sürücüleri kaza riskine karşın uyarmaya başladı. Uzmanlar, buzlu camların iyice kazılmadan yola çıkılmaması gerektiğini belirti. Öte yandan gizli buzlanmalara karşı da sürücüler uyarıldı. Gizli buzlanmalar için sabaha karşı ve akşam üstü saatlerin en riskli zamanlar olduğu belirtilerek sürücülerin bu zamanlarda ayrıca dikkatli olmaları söylendi. Bu mevsimde kış lastiği ve araç motor bakımı yapılmasının sürücülere fayda sağlayacağı ifade edildi. 

PEKİ HAVALARIN SEYRİ NASIL OLACAK ?

Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre önümüzdeki 3-4 gün daha gece ve sabah sıcaklıkları eksilere inecek; fakat önümüzdeki günlerde havanın tam da bir düzenli seyri olmayacak. Güneş olsa da çok ısıtmayacak. Öyle görülüyor ki Başkentliler 2017 kışına erken üşüyerek ve şimdiden sıcak günleri arayarak başlayacak .

ERKAL ERDOĞAN/HABERVAKTİM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.