Ankara’da maneviyat seli: Mukaddes Emanetler Sergisi 8 Şubat’a kadar uzatıldı
Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayan Mukaddes Emanetler Sergisi, gördüğü yoğun ilgi üzerine planlanan kapanış tarihinin ötesine taşındı. Serginin yeni kapanış tarihinin 8 Şubat olduğu bildirildi.
Ankara’nın önemli kültür ve tarih mekânları arasında yer alan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 9 Ocak tarihinde kapılarını açan Mukaddes Emanetler Sergisi ile büyük bir ziyaretçi akınına sahne oldu. Açılışından kısa süre sonra geniş kitlelerin ilgisini çeken sergi, İslam tarihine ait nadide eserleri tek çatı altında bir araya getirdi.

Sergi için belirlenen ziyaret süresi, Ankaralıların yoğun talebi ve artan ziyaretçi sayısı nedeniyle yeniden düzenlendi. Altındağ Belediyesi tarafından yapılan açıklamayla birlikte, 30 Ocak olarak ilan edilen kapanış tarihi 8 Şubat Pazar gününe ertelendi.

ASRI SAADET’TEN OSMANLI’YA MANEVİ MİRAS
Sergi alanında, Asrı Saadet döneminden günümüze ulaşan ve İslam dünyası açısından büyük anlam taşıyan eserler yer alıyor. Hz. Muhammed’e atfedilen sakal-ı şerif ve saç-ı şerif emanetleri, hilye-i şerif örnekleri, Osmanlı döneminde Hücre-i Saadet için hazırlanan özel parçalar ziyaretçilere sunuluyor. Farklı dönemlere ait Kâbe örtüleri ile Mekke ve Medine kültürünü yansıtan objeler de koleksiyonun önemli parçaları arasında bulunuyor.

ZİYARETÇİ SAYISI MİLYONU GEÇTİ
Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen sergi, açılışından itibaren geçen kısa sürede bir milyondan fazla kişiyi ağırladı. Gösterilen ilgi sonrası ziyaret saatlerinin 10.00 ile 17.00 arasında sürdürüleceği ve serginin 8 Şubat 2026 tarihine kadar ziyarete açık olacağı bildirildi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.