Ankara’da pek çok ilçede saatlerce sürecek elektrik kesintisi yaşanacak

Ankara’da pek çok ilçede saatlerce sürecek elektrik kesintisi yaşanacak

Başkent genelinde geniş kapsamlı şebeke yenileme çalışmaları nedeniyle birçok mahallede enerji verilemeyecek.

Ankara’nın farklı ilçelerinde gün içerisinde uzun süreli enerji kesintileri yaşanacak. Başkent EDAŞ tarafından yürütülen bakım ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında merkezden kırsal yerleşimlere kadar uzanan geniş bir alanda elektrik akışı belirli saatlerde durdurulacak. Sabah saatleriyle birlikte başlayan çalışmaların akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam edeceği bildirildi. Yetkililer, programda yer alan ilçelerde yaşayanların kesinti saatlerini dikkate alarak günlük planlamalarını buna göre düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

MERKEZ İLÇELER İLE KIRSAL HATLARDA ÇALIŞMA YOĞUNLUĞU ARTIYOR

Altındağ ve Ayaş gibi yoğun nüfuslu bölgeler ile Gölbaşı, Bala, Kızılcahamam, Beypazarı, Haymana ve Polatlı hattında aynı gün içinde şebeke güçlendirme işlemleri gerçekleştirilecek. Çalışmaların büyük kısmı sabah 09.00 ile 10.00 arasında başlayacak. Altındağ’da Kavaklı, Tatlar ve Serpmeevler çevresinde enerji akışı durdurulurken; Ayaş’ta Ayvalı, Gelincik, İstiklal ve Cumhuriyet çevresinde bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak. Bala’da Yeni Yapançarşak–Akören bağlantısı, Beypazarı’nda Yavuz Sultan Selim ve Tunahan çevresi de aynı plan kapsamında yer alıyor.

GÖLBAŞI, ÇANKAYA VE MAMAK HATTINDA KESİNTİLER GÜN İÇİNE YAYILIYOR

Gölbaşı’nda 2800’lü sokaklar ile Çimşit–Akörenç bölgesinde elektrik kesintisi sabah saatlerinde başlayacak. Kızılcahamam’da Çeştepe, Salın, İğdir ve Yayla bağlantılarında enerji verilemeyecek. Mamak’ta Mutlu, Şehit Ali Başpınar ve İmam Alim Sultan çevresi planlı bakım nedeniyle etkilenecek. Çankaya’da farklı mahallelere yayılan kesinti sabah saatlerinde Şemsettin Günaltay çevresinde başlayacak ve ilerleyen saatlerde Kabil, Narlı, Ahmet Haşim ile 1160’lı sokaklara doğru genişleyecek. Alacaatlı bölgesinde öğleden sonra yapılacak çalışmalar nedeniyle kesinti süresi uzayacak.

BAZI İLÇELERDE KESİNTİLER AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRECEK

Etimesgut’ta sabah ve öğleden sonra iki ayrı bölge bakıma alınacak. 6230’lu sokaklar, 4. Ana Jet Üssü, TAİ lojmanları ile 4490’lu sokaklarda farklı zaman dilimlerinde enerji akışı durdurulacak. Nallıhan’da devlet yolu çevresinde gün boyunca çalışma yapılacak. Evren’in Solakuşağı çevresi, Haymana’nın Deveci–Subaşı hattı ve Polatlı’nın Tatlıkuyu ile Yaşar Doğu–Akıncılar çevresi de planlı kesinti kapsamına dahil edildi. Gölbaşı, Kalecik ve Kızılcahamam hattında bazı bakım işlemlerinin 18.00’e kadar devam edeceği açıklandı. Şirket, elektrikli cihazların zarar görmemesi için vatandaşların koruyucu önlemler almasını önerdi.

 İnternet Editörü
Öne Çıkanlar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.