Ankara’da sağanak ve rüzgar etkisini artıracak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ankara’da gün içinde parçalı bulutlu hava yerini öğleden sonra sağanak ve kuvvetli rüzgara bırakacak. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı hava durumu raporuna göre, Ankara’da günün ilk saatlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinden itibaren kentin batı ilçelerinde sağanak yağışın etkisini göstermesi, akşam saatlerinde ise yağışın kent merkezine yayılması öngörülüyor. Yağışların yer yer gök gürültülü şekilde gerçekleşmesi beklenirken, kent genelinde rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman da kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK
Ankara’da hava sıcaklıkları ekim ayı ortalamasının üzerinde seyretmeyi sürdürecek. Gün içinde en yüksek sıcaklığın 22 derece, en düşük sıcaklığın ise 9 derece civarında olması bekleniyor. Yağışların ardından sıcaklıklarda belirgin bir düşüş öngörülmezken, nem oranının artmasıyla birlikte gece saatlerinde hava daha serin hissedilecek. Uzmanlar, rüzgarın zaman zaman saatte 40-60 kilometre hıza ulaşabileceğini belirtiyor.
ANKARA VE ÇEVRESİNDE RÜZGAR DİKKAT ÇEKİYOR
Meteoroloji raporunda, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde, özellikle de Ankara çevresinde rüzgarın yer yer fırtına hızına ulaşabileceği uyarısı yer aldı. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra yön değiştirerek kuzeybatıdan eseceği bildirildi. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği, vatandaşların açık alanlarda dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.
Başkentte hafta sonuna girerken yağışın etkili olması bekleniyor. 27 ve 28 Ekim tarihlerinde aralıklarla sağanak geçişlerinin devam edeceği, pazartesi gününden itibaren ise havanın tekrar açacağı öngörülüyor. Meteoroloji yetkilileri, ani yağışların oluşturabileceği su baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli davranması gerektiğini belirtti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.