Ankara’da tavuk döner kabusu: 154 kişi hastanelik oldu, 4’ü yoğun bakımda

Ankara’da tavuk döner kabusu: 154 kişi hastanelik oldu, 4’ü yoğun bakımda

Ankara'da Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’de aynı yemek şirketinden çıkan tavuk döner menüsü, çok sayıda kişiyi zehirledi. İlk belirlemelere 154 kişi hastaneye kaldırıldı, 4 kişi yoğun bakımda.

Ankara’nın Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde dün akşam saatlerinden itibaren sağlık kuruluşlarına peş peşe zehirlenme şikayetleri gelmeye başladı. İnşaat şantiyeleri ve bazı ikamet adreslerinden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bulantı ve kusma belirtileriyle çok sayıda ihbar ulaştı.

154 KİŞİ HASTANELERE BAŞVURDU, 4 HASTA YOĞUN BAKIMDA

Ambulanslarla veya kendi imkanlarıyla hastanelere ulaşan 154 kişiden 8’i ayakta tedavi sonrası taburcu edildi. 142 kişi acil servislerde gözetim altında tutulurken, 4 kişinin ise durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda tedavi gördüğü bildirildi.

ORTAK NOKTA AYNI ŞİRKETİN TAVUK DÖNER MENÜSÜ

Yapılan ilk değerlendirmelerde tüm vakaların ortak paydasının aynı yemek şirketinden servis edilen tavuk döner menüsü olduğu tespit edildi. Mevcut bulguların gıda zehirlenmesiyle uyumlu olduğu ifade edilirken, dağıtım yapılan işletmeler ve yemek numuneleri üzerinde detaylı inceleme başlatıldı.

SORUŞTURMA ÇOK BOYUTLU YÜRÜTÜLÜYOR

Yetkililer, olayın kaynağının netleştirilmesi için hem şirket hem de gıda üretim zinciri üzerinde geniş çaplı bir soruşturma yürütüyor. Sağlık ekipleri ise hastanelerdeki süreçleri yakından takip ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.