Ankara’da toplu ulaşımda banka kartı dönemi başladı

Ankara’da toplu ulaşımda banka kartı dönemi başladı

Kent içi ulaşımda yeni ödeme yöntemi devreye alındı. EGO, kentte hizmet veren tüm toplu taşıma araçlarında banka kartlarıyla biniş yapılabildiğini açıkladı.

Ankara’da kent içi ulaşımı kolaylaştırmaya yönelik önemli bir adım daha atıldı. EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki toplu taşıma araçlarında temassız özellikli banka kartlarıyla ödeme sisteminin kullanılmaya başlandığı belirtildi. Mastercard, Visa ve Troy altyapısına sahip kartlarla işlem yapılabileceği ifade edildi. Açıklamaya göre EGO bünyesindeki otobüsler ve Özel Halk Otobüsleriyle birlikte Özel Toplu Taşıma Araçları, Metro, Ankaray ve TCDD’nin işletmesindeki Başkentray hattında yolcular kartlarını cihazlara yaklaştırarak geçiş sağlayabilecek. Uygulama sayesinde yolcuların AnkaraKart taşımadan seyahat edebilecekleri aktarıldı.

ZİYARETÇİLER VE KISA SÜRELİ KULLANICILAR İÇİN KOLAYLIK SAĞLAYACAK

EGO yetkilileri, sistemin özellikle kente seyahat amacıyla gelen kişiler için pratik bir seçenek sunacağını belirtti. Ankara’da belirli süre kalan ya da yanında AnkaraKart bulundurmayan kullanıcıların, toplu taşımadan yararlanırken bankacılık sistemine kayıtlı kartlarını kullanabilecekleri ifade edildi. Böylece yolcuların ek işlem yapmadan seyahat edebileceği, biniş ücretlerinin temassız ödeme yoluyla doğrudan karttan tahsil edileceği bildirildi. Tarifelerin tam bilet tarifesi üzerinden uygulanacağı açıklandı.

EK ÜCRET YANSITILMAYACAK

Yetkililer, temassız kartla yapılan ödemelerde standart tarifenin dışında herhangi bir fark alınmadığını vurguladı. İşlemlerin mevcut ücretlendirme esaslarına göre belirlendiği ve kullanıcıların ödeme sırasında ek bir kesintiyle karşılaşmayacağı bilgisi paylaşıldı. Sistemin kent içi ulaşımda erişilebilirliği artırdığı, ödeme yöntemlerinde çeşitlilik sağlayarak günlük akışı kolaylaştırdığı ifade edildi. Yeni uygulamanın, tam tarifeden yararlanan kullanıcıların tüm hatlarda aynı şekilde ödeme yapmasına imkân tanıdığı belirtildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.