Ankara’daki büyüleyici doğa harikasını kimse bilmiyor..
Hacılar Şelalesi, doğal güzelliğiyle öne çıkan bir mekandır. Yaklaşık 200 metrelik patikalardan yürüyerek şelaleye ulaşabilirsiniz. Bu bölge, Çubuk'un yaban yaşamının merkezi konumundadır ve doğa fotoğrafçıları ve trekking sporcuları için popülerdir
Hacılar Şelalesi, doğal güzelliğiyle öne çıkan bir mekandır. Yaklaşık 200 metrelik patikalardan yürüyerek şelaleye ulaşabilirsiniz. Bu bölge, Çubuk'un yaban yaşamının merkezi konumundadır ve doğa fotoğrafçıları ve trekking sporcuları için popüler bir yerdir. Ormanlık alanı, pınarları, çeşmeleri ve alabalık çiftliği ile dört mevsim doğal bir mesire alanıdır. Avcıova ve Hacılar Köyleri arasındaki kanyonda bulunan dere, Çubuk Çayı ve Çubuk-2 Barajı'nı beslemektedir. Bu bölgede ayrıca Hititler döneminden kalma bir kale kalıntısı olan Aktepe de bulunmaktadır.
Kanyonun üst tarafında Aydos Dağı ve Atatürk Yaylası yer almaktadır. Hacılar Şelalesi'nin bulunduğu bu doğal yaşam alanında ayı, kurt, yaban domuzu, kızıl geyik, tilki, kirpi, altın çakal, keklik, tavşan ve soyu tükenmekte olan karakulaklar gibi vahşi hayvanlar yaşamaktadır.
Ankara Çubuk ilçesine 20 km uzaklıktaki Hacılar köyü ile Avcıova köyü arasında yer alan bu Şelale sıçan deresindeki Kılıçkayanın altındadır. yaklaşık 8 metre yüksekliğinde, PH ı 7,68 olarak ölçülmüştür.
Debisi yazın bile çok düşmemektedir. Çubuk2 barajını besleyen bu doğal suyun oluşturduğu Şelaleyi görmenizi tavsiye ederim. Buradaki doğal bitki örtüsü karadeniz iklimine çok benzer. Şelalenin batısında güzel bir yayla sizi yürüyüş için beklerken, doğusundaki Yukarı çavundur baraj gölü de görülecek yerler arasında yer alır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.