Ankara’dan Gazze’ye dayanışma eli: “Bir Okul, Bin Umut”

Ankara’dan Gazze’ye dayanışma eli: “Bir Okul, Bin Umut”

Ankara’daki resmi ve özel okullarda düzenlenen “Bir Okul, Bin Umut; Gazze Kermesi” ile öğrenciler, öğretmenler ve veliler Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak için bir araya geldi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda 20-24 Ekim tarihleri arasında başkentteki okullarda “Bir Okul, Bin Umut; Gazze Kermesi” düzenlendi. Etkinlikten elde edilecek gelirler AFAD aracılığıyla Gazze’deki mazlumlara ulaştırılacak. Mamak Şehit Serkan Dökmeci İlkokulu’nda gerçekleştirilen kermese öğrenciler, öğretmenler ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA ÖN PLANDA

Veliler tarafından hazırlanan ev yapımı yiyecekler satışa sunuldu. Okul Müdürü Oğuz Yılmaz, etkinliğin amacının yalnızca maddi yardım olmadığını belirterek, çocuklara paylaşmanın, dayanışmanın ve mazlumlara yardım etmenin önemini öğretmeyi hedeflediklerini söyledi.

​​​​​​​​​​​​​​

KATILIMCILARDAN OLUMLU TEPKİLER

Öğrenciler, Gazze’deki çocuklara destek olmanın mutluluğunu yaşarken, veliler etkinliğin sevgi ve yardımlaşma duygularını pekiştirdiğini ifade etti. Toplanan bağış miktarı, okul yönetimi tarafından ilgili kurumlara teslim edilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.