Ankaralı kadınlara müjde! Sadece onlar için pazar açılacak

Ankaralı kadınlara müjde! Sadece onlar için pazar açılacak

Etimesgut Belediyesi, ilçede üretim yapan kadınların gelir elde etmesine ve ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturmasına imkân sağlayacak Kadın Emeği Pazarı’nı 20–21 Aralık tarihlerinde yeniden düzenleyecek.

Etimesgut’ta üretim faaliyetlerine katkı veren kadınların el işlerini, doğal ürünlerini ve kendi atölyelerinde hazırladıkları farklı kategorilerdeki ürünleri tanıtabilmesi amacıyla hazırlanan organizasyon, iki gün sürecek geniş katılımlı bir pazar biçiminde planlandı. Etkinliğin alışveriş merkezinde gerçekleştirilmesi sayesinde el emeği ürünlerin geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor. Katılımcı kadınların tekstil, takı, dekoratif ürünler ve gıda gibi pek çok alanda hazırladıkları çalışmalar doğrudan ziyaretçiler tarafından incelenebilecek.

eryaman-2.jpg

KADIN EMEĞİNİN GÖRÜNÜRLÜĞÜNE DESTEK VERİLECEK

Etimesgut Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kadın üreticilerin ekonomik hayata daha güçlü bir şekilde dahil olması için düzenlenen pazarın sürdürülen destek programlarının önemli bir ayağını oluşturduğu belirtildi. İlçede üretim yapan kadınların kendi emeklerini tanıtarak gelir elde etmesine zemin hazırlayan organizasyonun, üreticiler açısından önemli bir fırsat niteliği taşıdığı aktarıldı. Belediye, kadınların çalışmalarının daha fazla kişi tarafından görülmesine katkı sunmayı amaçladığını ifade etti.

ETKİNLİK İKİ GÜN BOYUNCA ZİYARETÇİLERE AÇIK OLACAK

Kadın Emeği Pazarı, 20–21 Aralık tarihlerinde saat 10.00’dan 22.00’ye kadar Optimum Outlet AVM’de ziyaret edilebilecek. Organizasyonla ilgili detaylara Muhtarlık İşleri Müdürlüğü üzerinden ulaşılabileceği bildirildi. Etkinliğin süresi boyunca ilçede üretim yapan kadınların hazırladığı ürünlerin ziyaretçilerle buluşturulacağı, vatandaşların yerel üreticilere destek verme olanağına sahip olacağı belirtildi. Belediye yetkilileri, kadın üreticilerin çalışmalarını tanıtacakları pazarın her yaştan ziyaretçiyi ağırlayacağını kaydetti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.