ANKARALININ GECE ULAŞIM ÇİLESİ

ANKARALININ GECE ULAŞIM ÇİLESİ

Ankaralılar, EGO otobüslerinin ve metronun seferlerinin erken saatte sonlanmasından şikâyetçi. Evlerine ve işlerine gitmek isteyen vatandaşlar otobüslerin gece geç saatlerde olmaması nedeniyle mağdur oluyor. Vatandaşlar otobüs seferlerinin daha sık ve dah

UĞUR ÖĞÜT - HABERVAKTİM

Ankaralılar gece saatlerinde ulaşım çilesi yaşıyor. Gece geç saatlerde evine veya işine gitmek isteyen vatandaşlar, EGO otobüslerinin seferlerinin erken bitmesi nedeniyle ulaşım sağlayamıyorlar. En geç otobüsün 22.30’la 23.00 civarında geçtiğini söyleyen vatandaşlar otobüsleri 1 saatte yakın beklediklerini söylüyor. Otobüslerin en geç 01.00 veya 24.00 gibi ulaşım yapması talep ediliyor.

STANDARTLARA BAĞLANSIN

En geç otobüs seferleri bölgelere göre değişiyor. 22.00, 22.30 ve 23.00’da otobüs seferleri son buluyor. Gece çalışan, evine gitmek için geç saate kalan vatandaşlar otobüslerin bir standartlara bağlanmasını, hiç değilse gece 24.00 saatine kadara otobüs seferlerin devam etmesi talep ediyor. Metroların ve EGO otobüslerinin seferlerinin erken bitmesi vatandaşı zor durumda bırakıyor.

İNSANLAR MAĞDUR EDİLMEKTEDİR

Gece otobüslerin gelmemesi nedeniyle mağdur olduğunu belirten Hakan S. “Gece saat 24.52’de otobüsün beklemek üzere Kızılay'da durakta yarım saat bekledim fakat otobüs gelmedi. Gece seferlerinin hiç değilse saat 24.00 kadar otobüs seferleri olsun otobüsün gelmemesi mağduriyete sebep oluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin hemen her işinde olduğu gibi insanlar mağdur edilmektedir” ifadelerini kullandı.     

BÜYÜKŞEHİRSEN BU HİZMETİ SUNACAKSIN

Özellikle vatandaşların ramazanda sıkıntı çektiğini belirten Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı ve Ankara Tarihçisi Mehmet Doğan,  “Şimdi teravih namazına giden vatandaşlar otobüsleri kullanamıyor. Dünyanın hiçbir şehrinde böyle bir kepazelik yok. Eğer sen gerçek bir büyükşehirsen vatandaşa bu hizmeti sunacaksın. Yani şimdi bir vatandaş ramazan günü bir iftara veya teravih namazına gittiğinde nasıl dönsün” dedi.    

DÜNYA BAŞKENTLERİNDEN ÖRNEKLER

Dünya başkentlerinin gece verdiği ulaşım hizmetleri şöyle:

Berlin – 24 saat tramvay çalışıyor

Londra - Metro hattı sabah 05.30 ile gece yarısı arasında çalışıyor

Prag – Tramvay ve otobüs sabah 04.30 ile gece 24.00 arasında işlemekte

Viyana – Otobüs ve metro seferleri 05.00-23.45 arasında işlemekte 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.