Ankara’nın birçok ilçesinde elektrik kesintileri yaşanıyor
Ankara genelinde şebeke arızaları ve bakım çalışmaları nedeniyle Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan ve Gölbaşı ilçelerinde çok sayıda mahalle ve sokakta elektrik kesintileri sürüyor.
Başkentte elektrik kesintilerinin en yoğun yaşandığı ilçeler arasında Altındağ ve Çankaya yer alıyor. Altındağ ilçesinde farklı mahallelerde toplam 15 ayrı kesinti kaydı bulunurken Battalgazi, Beşikkaya, Gültepe, Örnek, Başpınar, Feridun Çelik, Baraj, Ali Ersoy ve Güneşevler mahallelerindeki çeşitli sokaklarda şebeke arızaları tespit edildi. Enerji dağıtım ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların ardından elektriğin en kısa sürede yeniden sağlanması hedefleniyor. Bazı sokaklarda enerji verilme saati olarak 6 Ocak 2026 günü 11.30 öngörülüyor.
Çankaya ilçesinde ise 52 farklı noktada elektrik kesintisi kayda geçti. Eti, Osman Temiz, Alacaatlı, Cumhuriyet, Meşrutiyet, Oran, Dodurga ve Korkutreis mahallelerinde çok sayıda sokak şebeke arızasından etkilendi. Arızalara ilişkin müdahalelerin sürdüğü ve enerjinin kademeli olarak verileceği bildirildi.
ETİMESGUT, KEÇİÖREN VE MAMAK’TA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Etimesgut ilçesinde bakım ve şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında planlı kesintiler uygulanıyor. Sabah saatlerinde başlayan çalışmaların bazı bölgelerde öğle saatlerinde, bazı bölgelerde ise akşamüstüne kadar devam etmesi planlanıyor. Keçiören ilçesinde 91 farklı noktada anlık arıza kaydı bulunurken Güçlükaya, Tepebaşı, Yakacık, Pınarbaşı ve Çiçekli mahallelerinde birçok sokak kesintilerden etkilendi. Mamak ilçesinde Diriliş, Karşıyaka, Kayaş, Akşemsettin ve Gülveren mahallelerinde şebeke arızaları nedeniyle enerji verilemiyor.
SİNCAN VE GÖLBAŞI’NDA PLANLI KESİNTİ
Sincan ilçesinde bakım çalışmaları nedeniyle belirli saat aralıklarında kesintiler uygulanırken Polatlar Mahallesi’nde anlık arıza bildirimi yer aldı. Gölbaşı ilçesinde ise bakım ve şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında farklı mahallelerde planlı kesintiler yaşanıyor. Kızılcaşar, Eymir, Ahiboz ve Karaali bölgelerinde bazı sokaklar çalışmalar süresince enerjisiz kaldı. Yetkililer, çalışmalar tamamlandıkça elektrik arzının yeniden sağlanacağını bildirdi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.