Ankara’nın Milli İrade Aşkını Unuttular

Ankara’nın Milli İrade Aşkını Unuttular

Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında önemli açıklamalar yaptı. . Nevzat Ceylan, “Darbeciler bizin bağımsızlığa ve kurtuluşa olan aşkımızı unuttular” dedi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Kızılay’da demokrasi nöbetinde ilk günden beri yer alan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Habervaktim’e konuştu. Nevzat Ceylan, “Darbeciler bizim bağımsızlığa ve kurtuluşa olan aşkımızı unuttular. Hain emellerine ulaşacaklarını düşündüler. Ancak, Ankara halkı tanklara, mermilere, uçaklara göğsünü siper ederek gerekli mücadeleyi verdi” diye konuştu.

DARBECİLERE GEREKEN DERS VERİLDİ

Ankara’da 20 federasyon ve 1200 derneği bünyesinde bulunduran ve Yönetim Kurulu Başkanlığını AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın yaptığı Başkent Ankara Meclisi, Kızılay meydanında demokrasi nöbetinden bir an olsun ayrılmıyor. Nevzat Ceylan, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecede Ankaralıların her zamanki gibi bağımsızlık refleksiyle çok çabuk hareket ederek darbecilere gereken dersi verdiğini dile getirdi.

ANKARALILAR MERMİLERE GÖĞSÜNÜ SİPER ETTİ

Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Dikmen’de seğmenler tarafından coşkuyla karşılayarak, kurtuluş fitilini ateşlediğini hatırlatan Nevzat Ceylan “Darbeciler sizin bağımsızlığa ve kurtuluşa olan aşkınızı unuttular. Hain emellerine ulaşacaklarını düşündüler. Ankara halkı uçaklara, tanklara, mermilere göğsünü siper etti” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ CANINI ORTAYA KOYDU

Ankara Milletvekili Ceylan, dünyanın her yerinde insanlar evden çıkmazken, ihtilalden kaçarken, milletimizin canını ortaya koyarak gösterdiği direnişin, dünya demokrasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olay olarak tanımladı.  Ceylan’ın konuşmasına Kızılay meydanında bulunan on binler, ay yıldızlı bayraklarını dalgalandırarak destek verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.