Ankara’nın tarihi Atatürk Spor Salonu yıkıldı

Ankara’nın tarihi Atatürk Spor Salonu yıkıldı

69 yıllık geçmişe sahip Atatürk Spor Salonu, inşaatı süren 19 Mayıs Stadyumu’nun giriş alanına engel oluşturduğu gerekçesiyle yıkılmaya başlandı. Salon, Turgut Özal’a yönelik suikast girişimiyle hafızalara kazınmıştı.

Ankara’nın simge yapılarından biri olan Atatürk Spor Salonu, çok sayıda spor müsabakası, konser, sergi ve siyasi etkinliğe ev sahipliği yapmasının ardından yıkım sürecine girdi. 23 Nisan 1954’te temeli atılan salon, 19 Ekim 1957’de kapılarını açtı ve 4 bin 500 seyirci kapasitesiyle hizmet verdi.

Tarihi salon, yıllar boyunca hem spor hem de sosyal etkinlikler açısından kentin önemli merkezlerinden biri olarak kabul edildi. Yıkım kararı, salonun yeni inşa edilen 19 Mayıs Stadyumu’nun giriş-çıkış alanında yer alması sebebiyle alındı.

ataturk-salonu-2.jpg

TURGUT ÖZAL’A SUİKAST GİRİŞİMİYLE HAFIZALARDA YER EDİNDİ

Atatürk Spor Salonu, Anavatan Partisi’nin olağan genel kongresi sırasında dönemin başbakanı Turgut Özal’a yönelik suikast girişimi ile hatırlanıyor. Kürsüde konuşma yapan Özal’a salonda iki el ateş açıldı ve başbakan sağ el başparmağından yaralandı.

ataturk-salonu-3.jpg

YENİ 19 MAYIS STADYUMU GELECEK SEZON AÇILACAK

2022 Haziran ayında inşaatına başlanan 19 Mayıs Stadyumu’nun gelecek sezon açılması planlanıyor. 51 bin kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük üçüncü stadyumu olacak komplekste 13 farklı spor branşı için antrenman alanları, konferans salonları, eğitim merkezleri, müze ve mağazalar bulunacak. Salona entegre edilecek modern tesisler, sporcular ve ziyaretçiler için çok yönlü kullanım imkanı sağlayacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ / AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.