Ankara’nın üç ilçesinde daha kurban kesim alanları netleşti

Ankara’nın üç ilçesinde daha kurban kesim alanları netleşti

Ankara’nın Şereflikoçhisar, Yenimahalle ve Kahramankazan ilçelerinde Kurban Bayramı için belirlenen kesim alanları açıklandı. Belediyeler tarafından oluşturulan noktalarda hem açık alanlar hem de özel tesisler kesim için kullanılacak.

Kurban Bayramı öncesinde Ankara genelinde hazırlıklar tamamlanırken, ilçelerde kurban kesim işlemlerinin yapılacağı alanlar duyuruldu. Yenimahalle ilçesinde Yakacık bölgesinde yer alan kurban alanı, Hurdacılar Sitesi karşısında Yakacık yolu üzerinde hizmet verecek noktalar arasında yer aldı.

Şereflikoçhisar ilçesinde ise farklı mahalleleri kapsayan kesim düzenlemeleri dikkat çekti. İlçe genelinde salı pazarı alanı, İstiklal Mahallesi çevresi ve E-90 karayolu kenarındaki Şeyhkuyusu Mahallesi güzergâhında kesim işlemlerinin gerçekleştirileceği bildirildi. İlçe sınırları içerisinde ayrıca çeşitli mahallelerde yer alan açık alanların da kesim için kullanılacağı aktarıldı.

kurban-kesim-2.jpg

KAHRAMANKAZAN’DA GENİŞ KESİM AĞI

Kahramankazan ilçesinde kurban kesim alanları hem kamuya ait tesisleri hem de özel işletmeleri kapsayacak şekilde planlandı. İlçede Yeşilova Mahallesi’nde yer alan yeni pazar yeri kesim alanları arasında yer aldı.

Ayrıca bazı şahıslara ait kapalı alanlar, avlu içi özel alanlar ve özel bahçelerin de belirlenen kurallar çerçevesinde kesim için kullanılacağı bildirildi. Özel besi çiftliklerinin de kurban kesim sürecine dahil edildiği ifade edildi.

Fatih Mahallesi 3124’üncü Sokak üzerinde bulunan Kahramankazan Et Kombinası (Et AVM) da kesim noktaları arasında yer aldı. İlçede İsmail Ülker’e ait Kardelen Besi Çiftliği’nin de Kınık Mahallesi sınırları içerisinde kurban kesim faaliyetlerine açıldığı belirtildi.

kurban-kesim-3.jpg

BELEDİYE KOORDİNASYONUNDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Kesim alanlarının çevresinde altyapı düzenlemelerinin tamamlandığı, vatandaşların kurban ibadetini belirlenen alanlarda gerçekleştirmesi için gerekli planlamaların yapıldığı aktarıldı. Belirlenen noktaların farklı mahallelerde yaygın şekilde dağıtıldığı, böylece yoğunluğun azaltılmasının hedeflendiği bildirildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.