Ankara'nın yeni stadı yükseliyor! Türkiye'nin en büyükleri arasına girecek

Ankara'nın yeni stadı yükseliyor! Türkiye'nin en büyükleri arasına girecek

Ankara'nın yeni stadyumu 19 Mayıs, eski yerinde yeniden yükseliyor. İnşaat çalışmalarının devam ettiği stadyumun 2024 yılında açılması bekleniyor.

Ankara, yeni stadyumuna kavuşmak için gün sayıyor. Başkentin köklü kulüpleri Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin maçlarına yıllarca ev sahipliği yapan 19 Mayıs Stadyumu aynı yerinde yeniden yükseliyor.

1936 yılında inşa edilen ve 2018 yılına kadar binlerce maça ev sahipliği yapan 19 bin 200 kapasiteli 19 Mayıs Stadyumu, geçtiğimiz yıllarda yıkılmıştı. Yerine daha modern bir stadyum yapılması için çalışmalar başladı.

Ulus semtinde bulunan ve tribünleri yükselmeye başlayan stadyumda çalışmalar aralıksız sürüyor.

45 bin kapasiteli inşa edilen stadın 2024-2025 sezonunda seyircilerini ağırlaması bekleniyor.

ankara-2.gif

MİLLİ TAKIM MAÇLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

İsminin "Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu" olması beklenen spor kompleksinin, başta altyapı ve Türkiye A Milli Takımlar olmak üzere, yerli ve yabancı kulüp takımlarına, her sınıftan okul takımına; amatör, ticari ve turizm amaçlı spor etkinliklerine, maçlarına ve hazırlıklarına ev sahipliği yapması öngörülüyor.

ankara.gif

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 4. STADI

Ankara 19 Mayıs Stadyumu, inşaatı tamamlandığında Türkiye'nin en büyük dördüncü stadı olacak.

19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Rams Park ve Şükrü Saracoğlu'nun ardından en yüksek kapasiteye sahip stadyum konumunda.

EURO 2028 VE 2032 STADLARI ARASINDA

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliği için adaylık başvurusunda bulunurken, UEFA’ya sunulan statlar arasında Ankara 19 Mayıs Stadyumu’na da yer verdi.

ankara-1.gif

Stat projesini 4 milyar 520 milyon TL bedel ile Yıldızlar İnşaat ve ASL İnşaat şirketleri gerçekleştirecek. Sözleşme 13 Haziran’da imzalandı. İnşaatın Mayıs 2024’te tamamlanması planlanıyor.

Berat Temiz / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum