Anketle tescillendi: Ankara’da bu belediye başkanının alternatifi yok

Anketle tescillendi: Ankara’da bu belediye başkanının alternatifi yok

Ankara’da bir belediye başkanının alternatifinin olmadığı anketle tescillendi. O isim kendi ittifak tabanından yüzde 87, karşı ittifak tabanından ise yüzde 40 destek görüyor. İşte Ankara’nın alternatifi olmayan belediye başkanı:

Başkent Ankara’da bir belediye başkanının alternatifinin olmadığı anketle tescillendi. O isim kendi ittifak tabanından yüzde 87, karşı ittifak tabanından ise yüzde 40 destek görüyor.

Bu isim Etimesgut’un MHP’li Belediye Başkanı Enver Demirel’den başkası değil. gazeteilksayfa.com’un edindiği bilgilere göre, Optimar Araştırma Şirketi’nin 2 bin denek üzerinden yaptığı anket Etimesgut’ta şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu.

KİMİ BAŞKAN GÖRMEK İSTERSİNİZ?

Ankette isim belirtilmeden yöneltilen “Etimesgut Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz” sorusuna katılımcıların yüzde 60,1’i “Enver Demirel” cevabını verdi. Farklı isimler tercih edenlerin oranı yüzde 27,9, adaya bağlı diyenler 11,9 oldu. Yerel seçimlerde Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel tekrar aday olursa oy veririm diyenlerin oranı ise yüzde 57,2’yi buldu.

enver-demirel.jpg

ŞAŞIRTAN SONUÇ: CHP’DEN YÜZDE 38 DESTEK

Ankette son seçimdeki parti tercihleri sorulduktan sonra, “Bu seçimde Enver Demirel’e oy verir misiniz” sorusu da yöneltildi. Cumhur İttifakı partileri AK Parti ve MHP’ye oy veren seçmenin yüzde 87,6’sı Enver Demirel dedi. Son seçimde Millet İttifakı’ndan CHP’ye oy verenlerin yüzde 38,1’i Enver Demirel’e oy vereceğini söyledi. MHP’li Demirel’e destek Saadet Partisi tabanında yüzde 63,2, BBP’de yüzde 61,5 diğer partiler için de yüzde 59,7 olarak gerçekleşti.

MEMNUNİYET YÜZDE 53, OY VERİRİM YÜZDE 57

Aynı araştırma firması Etimesgut Belediyesi için 1 Ekim-15 Ekim 2023 tarihlerinde genel memnuniyet ve farkındalık çalışması da yaptı. Belediye hizmetlerinden memnuniyet yüzde 53,4 olurken, Enver Demirel tekrar aday olursa oy veririm diyenlerin oranı yüzde 57,2 olarak gerçekleşti.

etimesgut-festival-alani.jpg

DETAYLAR ŞÖYLE:

Etimesgut’un 38 mahallesini kapsayan 2 bin denekle yüz yüze ve telefon yöntemiyle yapılan anket çalışmasında belediyenin ve Başkan Enver Demirel’in performansı da soruldu.

Etimesgut Belediyesi’nin hizmetlerine ilişkin memnuniyetinizi belirtir misiniz?” sorusuna yüzde 53,4’ü memnun ve çok memnunum cevabını verdi. Orta diyenlerin oranı yüzde 24,1 olarak gerçekleşirken, memnun olmayanların oranı ise yüzde 22,4 oldu.

enver-demirel-festival-alani-fotograf.jpg

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in performansını nasıl değerlendirirsiniz sorusuna katılımcıların yüzde 54,3 başarılı çok başarılı derken, 23,5 orta derecede başarılı cevabını verdi. Yüzde 22,1’lik oran da Demirel’i başarısız bulduğunu bildirdi.

Enver Demirel’in tekrar aday gösterilmesi durumunda oy veririm diyenlerin oranı kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 57, 2 çıkarken, yüzde 42,8’lik oran da tercihini başka kullanacağını ifade etti.

Fatih Akkaya / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum