Anneler Günü’nde Şehitliğe Giden Şehit Annelerine 60 Bin Çiçek

Anneler Günü’nde Şehitliğe Giden Şehit Annelerine 60 Bin Çiçek

Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Metin Aydemir, Anneler Günü’nde şehitliklerde şehit annelerinin mutlu olması için 60 bin civarı ücretsiz çiçek dağıtacaklarını ifade etti.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Anneler Günü’nde şehitliği ziyaret eden anneleri için Ankara Çiçekçiler Odası 60 bin civarı ücretsiz çiçek dağıtacak. Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Metin Aydemir “Şehitlik önünde ücretsiz çiçek vereceğiz. Tahmini olarak 60 bin civarında ücretsiz çiçeğin dağıtılacağını düşünüyoruz. Üretim kooperatiflerinden bu noktada destek alıyoruz, şehitlerimizi yalnız bırakmamak adına ve şehit annelerinin mutlu olması için böyle bir çalışma yapacağız” dedi.    

32 ÇİÇEKÇİ MAĞDUR OLDU

“8 Mayıs Pazar günü anneler günü ister istemez normal satışlara göre bir artış yaşanacak” diyen Başkanı Metin Aydemir, “Sevgililer günü Türkiye gündemini sarsan patlamalara denk geldiği için çiçek satışları ve ticari hayat neredeyse durmuştu. Çok şükür şuan öyle bir durum olmadığı için insanlar normal hayatına döndüler. Patlamada en büyük zararı gören Milli Eğitim Bakanlığı’nın orada bulunan çiçekçiler çarşısı oldu. Orada 32 esnafım var, hepsi mağdur oldu. Hem güvenlik nedeni kapalı kaldı çarşı hem de patlamadan dolayı büyük hasar gördü. Vali ve İl Emniyet’le yaptığımız görüşmeler neticesinde kısa sürede orayı yaya trafiğine açtırdık sonra esnafımız rahatladı. Bir durgunluk yaşandı ancak şuanda her şey normale döndü sadece güvenlik nedeniyle trafik kapalı. Arkadaşlarımız çiçek indirme bindirme işlerini Atatürk Bulvarı üzerinden hallediyorlar” ifadelerini kullandı.

TALEP ARTTIĞI İÇİN FİYATTA ARTIYOR

Sevgililer gününde birçok çiçek esnafının aldıkları malı satamadıkları için zarar ettiğini belirten Metin Aydemir, “Anneler Günü’nde inşallah böyle bir durum olamayacak, Ankara’da şuan 600’e yakın esnafımız hazırlığını bitirdi. Anneler gününde ciddi bir satış bekliyoruz. Tabi böyle özel günlerde fiyatların yükselmesiyle ilgili vatandaşlarımızdan şikâyetler geliyor. Bununda sebebini daha öncede defalarca söyledim. Mezat usulüyle çiçek satılıyor Türkiye’de hatta Avrupa’da da durum aynı. Dolayısıyla arz ve talep burada çok önemli talep arttığı için fiyatta ister istemez yükseliyor, o yükselişi de esnafımız minimum seviyede vatandaşa yansıtıyor” şeklinde konuştu.

AYNI FİYATTAN SATIŞA DEVAM

Piyasada yaşanan durgunluk nedeniyle Anneler Günü’nde fiyatların artmayacağını tahmin eden Aydemir, “Anneler gününde ciddi bir fiyat artışı olacağını düşünmüyorum, inşallah aynı fiyattan satışa devam edeceğiz. Çünkü piyasada bir durgunluk vardı o durgunluktan bizim esnafımızda üreticimizde etkilendi. Rusya’ya çiçek ihracatımız kesildi bu çiçekler iç piyasaya yönlendirildi ve piyasayı rahatlatıp, fiyat artışını engelleyecek” dedi.

ŞEHİT ANNELERİNE 60 BİN ÇİÇEK

Anneler Günü’nde şehitliğe gelen anneler 60 bin civarı çiçek dağıtacaklarını ifade eden Aydemir, “Yönetim kurulu olarak anneler gününde şehit annelerine ve şehit eşlerine ücretsiz çiçek verme kararı aldık. Ankara’nın hangi bölgesinde olursa olsun şehit anneleri ve eşleri istedikleri dükkândan ücretsiz çiçek alabilecekler. Üyelerimize de duyuruda bulunduk esnafımızın bunun aksinde hareket etmesi mümkün değil. O gün şehitliği ziyaret eden anneler içinde bir programımız olacak, şehitlik önünde ücretsiz çiçek vereceğiz. Tahmini olarak 60 bin civarında ücretsiz çiçeğin dağıtılacağını düşünüyoruz. Üretim kooperatiflerinden bu noktada destek alıyoruz, şehitlerimizi yalnız bırakmamak adına ve şehit annelerinin mutlu olması için böyle bir çalışma yapacağız” açıklamasını yaptı.     

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.