Antalya'da apartman yangını: 10 kişi tahliye edildi

Antalya'da apartman yangını: 10 kişi tahliye edildi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, 4 katlı bir apartmanda çıkan yangın mahalle sakinlerine büyük panik yaşattı.

Dutlubahçe Mahallesi'nde bulunan binanın birinci katında, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede evi alev topuna çevirdi.

Yangının neden olduğu yoğun duman, apartman merdiven boşluğunu hızla doldurarak üst katlarda oturan sakinlerin mahsur kalmasına yol açtı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, bebek ve çocukların da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gerçekleştirdikleri operasyonla güvenli şekilde tahliye etti.

Yangının en dikkat çeken anlarından biri ise, en üst katta mahsur kalan eşini kurtarmak isteyen bir vatandaşın çabası oldu. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarının yanı sıra, eşinin dumandan etkilenmemesi için hızla bir arkadaşını arayarak bölgeye vinç getiren vatandaş, ekiplerin uyarılarına rağmen sepetle yukarı çıkarak eşini kurtardı. O anlar çevredeki vatandaşlar tarafından endişeyle takip edildi.

Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen 3 kişiye olay yerinde müdahale ederek hastanelere nakillerini sağladı. Yaklaşık 1 saat süren yoğun çalışmaların ardından kontrol altına alınan yangın, evde büyük çapta maddi hasara neden oldu. Yangının ilk belirlemelere göre klima motorundan kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.