Apple’dan Avrupa Birliği’ne boykot

Apple’dan Avrupa Birliği’ne boykot

Dünyada teknoloji alanında söz sahibi olan Apple, Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe sokulan yasaya karşı harekete geçti. App Store ile alakalı alınan kararlara tepki göstererek yasal süreci başlattı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple şirketi, Avrupa Birliği'nin yürürlüğe soktuğu Dijital Piyasalar Yasası’nın (DMA) bazı hükümlerine itiraz ediyor. Yasanın amacı adil bir pazar oluşturmak. Dijital Piyasalar Yasası'nın hükümlerine göre, Apple’ın kendi uygulama mağazası App Store'un dışındaki uygulama mağazalarına da izin vermesi gerekiyor. Ancak Apple, söz konusu uygulamaları mağazasında bulundurmak istemiyor.

habericiapplej.jpg

AB Adalet Divanı’na başvuran Apple, App Store’un "temel platform hizmetleri" listesine dahil edilmesinin doğru olmadığını belirtti. Mağazanın "temel uygulama" olarak tanımlanması, iPhone ve iPad için bazı yeni kuralları da beraberinde getiriyor. ShiftDelete.Net'te yer alan habere göre, Avrupa Birliği, Dijital Piyasalar Yasası ile teknoloji pazarında tekelleşen firmaların gücünü kırmayı amaçlıyor. Bu nedenle, Apple tarafında ise kullanıcıların yalnızca App Store ile sınırlı kalmasını engellemeyi hedefliyor. Android işletim sistemindekine benzer şekilde, iPhone ve iPad kullanıcılarının da diğer mağazalarından uygulama yüklenmesine izin verilmesi amaçlanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.