Arsenal umutlu, Manchester City tecrübeli

Arsenal umutlu, Manchester City tecrübeli

Arsenal en azından Premier Lig şampiyonluk yarışını sezonun son gününe taşıdı ancak Manchester City'nin tarih yazmasını engellemek geçmişe bakıldığı zaman hiç de kolay değil.

Premier Lig'de şampiyon son hafta belli olacak ve nefesler tutuldu. Arsenal'IN şansı olsa da Manchester City son haftaya kalan şampiyonluk yarışında daha tecrübeli olan taraf.

City'nin Salı günü Tottenham Hotspur karşısında aldığı 2-0'lık galibiyet, sezonun son gününe Topçular'ın iki puan önünde zirvede yer almasını sağladı.

West Ham United'a karşı kazanılacak zafer, Pep Guardiola'nın takımına üst üste dördüncü şampiyonluğu getirecek; bu, İngiliz futbolunda benzeri görülmemiş bir başarı aynı zamanda

Yılın başından bu yana neredeyse hiç hata yapmayan Arsenal, 20 yıl aradan sonra ilk şampiyonluğunu kazanmak istiyorsa, Everton karşısında galibiyete ve West Ham United'ın da City'e çelme takmasına ihtiyaçları var.

Arsenal'ın umudu var ama geçmişe baktığımızda Manchester City finali yapmakta oldukça usta...

Premier Lig'de dokuz kez şampiyonluk yarışı son haftaya kaldı ve son dördünde City yer aldı ve her seferinde şampiyon oldu. Final gününe birinci sıranın altında başlayan hiçbir takım şampiyonluğu kazanamadı.

City, 2014'te evinde West Ham'ı 2-0 yenerek Manuel Pellegrini yönetimindeki şampiyonluğunu garantiledi ancak işler her zaman bu kadar kolay olmadı.

2012'de ligin son maçında Queen's Park Rangers'ı Sergio Agüero'nun son dakikada attığı golle 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaşmışlardı bu, İngiliz futbol tarihine geçen ikonik bir andı.

Daha sonra 2022'de final gününde Aston Villa'yı kendi sahalarında 2-0 geriye düştükleri maçta altı dakikada üç gol atarak Liverpool'un 1 puan önünde ipi göğüslediler.

Kevin de Bruyne'ün sakatlık sorunlarının ardından bu sezon kaptanlığa getirilen Kyle Walker, kulübün internet sitesine lig kupası için "Kesinlikle kazanılmış sayılmaz" dedi.

"Başka bir değişiklik veya dönüş olabilir mi? Kim bilir? West Ham maçında son düdük çalana kadar kupa için sonuna kadar mücadele edeceğim. Heyecanlıyım. Elbette sinirler gergin ama konu bu baskı anları olduğunda böyle olmak iyidir."

Pazar günü çözülmesi gereken başka konular da var.

Şampiyonlar Ligi için dördüncü sırayı garantileyen Aston Villa, Crystal Palace deplasmanında olacak. 5. sıradaki Tottenham Hotspur ise ligi altıncı sırada bitirerek Avrupa Ligi'ne katılabilir Bunun için küme düşen Sheffield United karşısında en az bir puan alması gerekiyor.

Eğer Tottenham kaybeder ve Chelsea, Bournemouth'u evinde yenerse beşinci sıraya yükselebilir.

Avrupa kupalarına katılma ihtimali olan Newcastle United da Brentford ile karşılaşacak. Chelsea'nin kaybetmesi halinde Newcastle 6. sırayı alabilir.

Avrupa'ya gitmenin bir başka yolu da Manchester City'nin FA Cup'ı kazanması... Bu durumda da Avrupa Ligi için bir yer açılıyor.

Sekizinci sıradaki Manchester United, Brighton & Hove Albion deplasmanında kazanırsa ve Newcastle Brentford'da puan kaybederse, lig aracılığıyla Avrupa'ya katılabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.