Asgari Ücrete Denk Geliyor

Asgari Ücrete Denk Geliyor

Başkent’te elektrik ve su abonelikleri için toplamda 500 TL ödenirken, doğalgaz aboneliğinin bedeli ise bin 300 TL. Vatandaş, asgari ücrete denk gelen abonelik bedelinden şikayetçi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Yeni doğalgaz tesisatı bağlatan bir vatandaş servis hattı bedeli, abonelik ve güvence bedeli, proje çizim bedeli olmak üzere yaklaşık bin 300 TL para ödemek zorunda kalıyor. Elektrik ve su aboneliklerine toplamda 500 TL ödemeyen vatandaşlar, Başkent  Doğalgazın bu uygulamasına tepkili.

BİN 300 TL’Yİ BULUYOR

Yeni evine doğalgaz bağlatmak isteyen vatandaşlara Başkent Doğalgaz servis hattı için 505 TL abonelik ve güvence bedeli için 486 TL olmak üzere toplamada 991 gibi fahiş bir bedel alıyor. Binalara doğalgaz servis hattı çekildiği için yüksek miktarda para alan Başkent Doğalgaz ayrıca ev başına 505 TL servis bedeli alıyor. Bu bedellerin yanında doğalgaz firmalarına 300 TL proje çizim ücreti ödeyen vatandaşlar yaklaşık bin 300 TL para ödemek zorunda kalıyor. Soğukların gelmesiyle birlikte evine doğalgaz bağlatmak isteyen vatandaşlar kendilerine çıkarılan bu bedeli ödemek zorunda kalıyor.    

 

ÜCRETTE TAKSİTTE YAPILMIYOR

Buna ek olarak, vatandaşlardan talep edilen servis bedeli alınmadan doğalgaz aboneliği başlatılmıyor. İstenen yüksek bedeller karşısında ezilen Başkentliler bu ücretlerin peşin istenmesi ve taksit yapılmamasına da sitem ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.