Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz’da asgari ücrete zam var mı? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz’da asgari ücrete zam var mı? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari ücret zammı merak edilen konular arasında yer alıyor. Milyonlarca yurttaşımızı ilgilendiren konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken insanlar merakla bekliyor.

Asgari ücret zammı insanların merak ettiği bilgiler arasında yer alıyor. Ocak ayında yapılan zamla birlikte net asgari ücret 8 bin 506 TL'ye yükselmişti. Emekliye, memurlara ve işçiye yapılan zamlar sonrası asgari ücretli de zam yapılacak mı? Sorusunun cevabını arıyor. Peki, Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz’da asgari ücrete zam var mı? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Detaylar haberimizde.

Milyonlar asgari ücret zammını beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

paraaa.jpg

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili şunları söylemişti:
Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar yapılıyor. Komisyonun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız gereken adımları atacağız. Enflasyon da düşüş eğilimine girdi, tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Seçimden sonra piyasalarda rahatlamayı göreceğiz.

bilgin.jpg

BAKAN BİLGİN’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili şunları söyledi, “Real fiyatlardaki değişimi belirleyip ona göre yapıyoruz ama yurttaşlarımızın aklında kalsın diye ben 500 dolardan bahsettim. Biz cumhuriyet tarihimizin en büyük artışını yaptık ama şimdi değerlendirmeleri yapıp tekrardan zam yapacağız. Asgari ücretten verginin kaldırılması bir devrimdir. Bu rahmetli Ecevit'in bir idealiydi ancak uygulayamadı, uygulamak bize nasip oldu. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasına izin vermeyiz.
Bölgesel asgari ücreti gündeme almayı düşünmüyoruz. Bölgesel asgari ücrete gidildiği zaman ülkedeki nüfus hareketliliğini farklı yönlendirebilir. Bu konuda teşvikler var. Sanayisi az olan bölgelere sanayi kurulduğunda teşvikler yapılıyor.”

para.jpg

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Milyonlarca yurttaş asgari ücret zammını ne kadar olacağını merak ediyor. Genel kanı asgari ücrete yüzde 30 civarında bir zam yapılacağı yönünde. Bu da demek oluyor ki, asgari ücret 11 bin TL seviyelerini görecek. Ancak seçimlerin ikinci tura kalması ile zam oranının yüzde 45 seviyelerine çekilebileceği belirtiliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.