Askerlik işlemleri e-devlet’te toplandı

Askerlik işlemleri e-devlet’te toplandı

Askerlik ile ilgili tüm işlemler e-Devlet’te bir araya getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, askerlik işlemlerinin daha kolay halledilebilmesi adına "Askerliğim" bütünleşik hizmetini açıklandı.

Duyurulduğu ilk günden beri e-Devlet, ülkemizde oldukça sık kullanılır bir şekilde hizmet veriyor. Bu yolla halledilebilecek birçok özellik yer alıyor. Askerlikle ilgili bilgi almak isteyenler için Milli Savunma Bakanlığı, tüm işlemleri tek bir çatı altında bir araya getirerek kolaylık sağladı.

HİZMETE SUNULDU

askerliğim e devlette

Milli Savunma Bakanlığı, vatandaşların askerlik ile ilgili tüm işlemlerini dijital ortamlarda yapılabilmesini sağlayan “Askerliğim” bütünleşik hizmetini başlattığını duyurdu. Planlanan hizmete e-Devlet üzerinden ulaşılabiliyor. Bakanlık tarafından konu ile ilgili sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Askerliğim” bütünleşik hizmeti e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden hizmete sunulmuştur. Vatandaşlarımız e-Devlet portalında ‘Askerliğim’ sekmesine giriş yaptığında, ilgili bölüme otomatik olarak yönlendirilecektir. Bu kapsamda, askerlik çağı, yoklama, celp ve sevk, muvazzaflık ve yedeklik dönemlerini içeren tüm işlemlere kolaylıkla erişebilecektir. Söz konusu hizmet ile askerlik çağına gelmiş gençlerimizden terhis olmuş vatandaşlarımıza kadar tüm süreci kapsayan askerlikle ilgili iş ve işlemler dijital ortamda tek nokta üzerinden yapılabilecektir” ifadelerine yer verildi.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.