ASKİ KALDIRIMLARI İŞLETME YAPTI

ASKİ KALDIRIMLARI İŞLETME YAPTI

Habervaktim Gazetesi’nin “ASKİ kaldırımları kendine kattı” başlığı ile duyurduğu o kaldırımlara işletme açıldı ve kiraya verildi. Ayrıca kaldırımların bir bölümüne de bazı bankaların bankamatikleri yerleştirildi. Vatandaşlar daralan kaldırımlardan geçerke


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Ankara Su ve Kanalizasyon İşletmeleri (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Ulus’ta bulunan yerleşkesinin genişleme çalışmasında etrafında bulunan kaldırımların önemli bir bölümü içeri katıldı. ASKİ yerleşkesine dâhil edilen kaldırımlara işletme inşa edilirken kiraya verildi. Kaldırımların bir bölümünü de bazı bankalara kiraya verildi. Bankalar bu alanlara bankamatiklerini yerleştirdi. Ayrıca ASKİ’nin girişinde bulunan ve daha önce güvenlik kulübesi olan alanda büfe yapılmak suretiyle işletmeye çevrildi. Burası da kiraya verildi.
HABERVAKTİM YAZMIŞTI
Habervaktim Gazetesi, konuyu 22 Haziran 2015 tarihli sayısında “ASKİ kaldırımları kendine kattı” başlığı ile gündeme taşımıştı. Haberde ASKİ’nin çevresinde bulunan kaldırımları genişleme çalışmasıyla kendine kattığına ve bu yüzden çevrede bulunan esnafın tepkilerine yer verilmişti.
KALDIRIMLAR DARALTILDI KAFE AÇILDI
ASKİ tarafından Ulus’taki genel müdürlüğün etrafındaki kaldırımlar daraltıldı. Daraltılan kaldırımlara işletme yapıldı ve kiraya verildi. Kiraya verilen bu alanda iki farklı yere ‘Sumak Kafe’ ismiyle dükkân açıldı. Daraltılan kaldırımlar üzerine açılan dükkânların yanı sıra bazı bölümleri de bankalara kiraya verilerek, o bankaların bankamatikleri yerleştirildi.
YAYA VE ARAÇ TRAFİĞİ SIKIŞIYOR
ASKİ Genel Müdürlüğü’nün yanında bulunan Kazım Karabekir Caddesi’nde daraltılan kaldırımlar nedeniyle trafikte sıkışmalar meydana geliyor. Konuyla ilgili ismini vermek istemeyen bir vatandaş açıklama yaparken şunları söyledi: “Kaldırımlar üzerine yapılan bu kafelerle birlikte burada ciddi bir daralma meydana geldi. Ayrıca kafeye gelen vatandaşlar, arabalarını Kazım Karabekir Caddesi üzerine park ediyorlar. Bu da 3 şerit olan caddeyi 2 şeride düşürüyor. Bu durumda özellikle akşamları araç trafiğinde ciddi sıkışıklıklar meydana geliyor.”
GÜVENLİK KULÜBESİ OTOPARKÇILARA VERİLDİ İDDİASI
Kaldırımların daraltılmasının çevrede buluna esnafı da olumsuz etkilediğini söyleyen vatandaş çarpıcı bir iddiada bulunurken şöyle devam etti: “ASKİ’nin girişinde güvenlik kulübesi bulunuyordu. Otoparkların ücretsiz hale getirildikten sonra otoparkçılardan gelen tepkileri dindirmek için orası otoparkçılara verildi. Otoparkçılar şimdi orada büfe işletiyor.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.