ASKİ'den "Coğrafi Bilgi Sisteminin Kullanımı" eğitimi

ASKİ'den "Coğrafi Bilgi Sisteminin Kullanımı" eğitimi

ASKİ Genel Müdürlüğü, Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) iş birliğiyle yürüttüğü "ASKİ'nin Dijital Dönüşümü" projesi kapsamında önemli bir adım attı.

Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) iş birliği ile “ASKİ’nin Dijital Dönüşümü” projesini hayata geçirerek kurumun 30 yıllık bilişim altyapısını modernize etmeye hazırlanan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, ilgili personeli için “Coğrafi Bilgi Sisteminin Kullanımı Eğitimi” düzenledi. Eğitimde konuşan ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, birçok ilçede 2019 yılı öncesi imalatların neredeyse sisteme hiç girilmediğini belirterek, “Coğrafi Bilgi Sistemi’nin etkin kullanımı ve bu yönde yapılan eğitimler, ASKİ’nin kurumsal yapısı açısından çok önem arz ediyor. Bu eğitim kurumun eli ayağı olacak” dedi.

ASKİ Genel Müdürlüğü, “ASKİ’nin Dijital Dönüşümü Projesi” kapsamında kurumun bugüne kadar yaptığı tüm imalatların kayıtlı olması gereken Coğrafi Bilgi Sistemi’ni geliştirerek yenileyecek. ASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, bu çerçevede ilgili personel için “Coğrafi Bilgi Sisteminin Kullanımı Eğitimi” düzenledi.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yetkililerinin, “Coğrafi Bilgi Sistemleri Tanıtımı ve Önemi”, “Ankara Altyapı Bilgi Sistemi (ANKABİS)” gibi başlıklarda sunum yaptığı eğitimin açılış konuşmasını ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay yaptı.

“KURUMU KÖR VE TOPAL BIRAKIYORDU”

Toplantıda konuşan Akçay, “Bu önemli eğitim aslında ASKİ için geç kalmış bir eğitim; çoktan yapılmış olması gerekiyordu. ‘Geç olsun güç olmasın’ diyelim. Bir yerden başlamak gerekiyor. İnşallah hız kesmeden ilerleriz. Bundan sonra da altyapıya ilişkin yapacağımız planlamalarda Coğrafi Bilgi Sistemi’nden yararlanma konusunda en üst seviyeye ulaşırız” dedi. Akçay, şöyle konuştu:

“Konunun anlaşılması için bir örnek vereyim. Arkadaşlarımız bir proje hazırlıyor ve bir yerler kazılmaya başlanıyor. Ama kazı yapılırken önümüze proje hazırlık aşamasında görünmeyen yine bizim kendi altyapımız çıkıyor. Doğal gaz, elektrik gibi başka bir altyapı söz konusu olsa haberdar olmamamız anlaşılabilir ama bu durum kabul edilebilir değil. Geçmişte bir imalat yapmışsınız ama yaptığınız imalatı kaydetmemişsiniz; harita üzerinde, sistemde görünmüyor. Bu durum ne yazık ki kurumu kör ve topal bırakıyor artık bu kurumun etkin bir şekilde çalışabilmesi mümkün değil. Öngöremediğimiz faktörlerle karşılaştığımız için 1 lira harcayacağımız yere 10 lira harcamak durumunda kalıyoruz.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.