AÜ açıklık getirdi: Laboratuvar tadilat nedeniyle kapalı

AÜ açıklık getirdi: Laboratuvar tadilat nedeniyle kapalı

“Araştırma üniversitesinde araştırma laboratuvarı kilitli” başlıklı haberimizle ilgili olarak bir açıklama gönderen AÜ Tarla Bitkileri Bölüm Başkanlığı, sözkonusu laboratuvarın tadilat nedeniyle kapalı olduğunu, bu durumun geçici olduğunu bildirdi.

Gazetemizin 11 Ekim tarihli sayısında, iç sayfadan yayınlanan “Araştırma Üniversite’sinde araştırma laboratuvarı kilitli” başlıklı haberle ilgili olarak Ankara Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama geldi.
Haberimizde, “AÜ Ziraat Fakültesi’nde Tarla Bitkileri Bölümü’ne bağlı olan laboratuvarın  Biyoteknoloji Enstitüsü’ne bağlanmasının ardından kapalı kaldığı ve bu durumun ilgili öğrenciler ile öğretim üyelerinin araştırmalarından geri kalmalarına neden olduğu” eleştirileri gündeme getiriliyordu.

AÇIKLAMA GELDİ

AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Elmalı, sözkonusu haberle ilgili olarak gazetemize bir “tekzip” metni gönderdi. Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Başalma imzalı “tekzip” metninde, 11 Ekim 2017 tarihinde yapılan Bölüm Akademik Kurulu’nda sözkonusu haberin görüşüldüğü belirtildikten sonra, iddialara açıklama getiriliyor.

“TADİLAT NEDENİYLE KAPALI VE BU HERKESÇE BİLİNİYOR”

Sözkonusu laboratuvarın tadilat nedeniyle geçici olarak hizmet veremediği ve bu durumun tüm bölüm öğretim üyeleri ve elemanları tarafından bilindiği kaydedildi. “Tekzip metni”nde şöyle denildi: “Haberin konusu olan ve daha önce tamamı Tarla Bitkileri Bölümü tarafından kullanılan Tarbiyotek binasının Rektörlük kararı ile Biyoteknoloji Enstitüsü’ne bağlandığı ve Tarbiyotek binası tadilatı ve yeni yapılacak ek binanın, mevcut bina içindeki demirbaşlarının devri sayım işleri nedeniyle geçici olarak hizmet veremediği bölümümüz tüm öğretim üyeleri ve elemanları tarafından bilinmektedir. Hal böyle iken, gazeteilksayfa.com internet gazetesinde ‘Araştırma Üniversite’sinde araştırma laboratuvarı kilitli’ başlıklı gerçeği yansıtmayan haber yapılması tüm öğretim üyelerimiz tarafından esefle karşılanmıştır. Sözkonusu haberde tüm Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyeleri ifadesi yer aldığından bütün öğretim üyeleri suçlanmaktadır. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü olarak, araştırmalarımızın Tarbiyotek binasının tadilatından sonra Biyoteknoloji Enstitüsü ile ortaklaşa yürütüleceğini düşünmekteyiz.”

ART NİYET YOK

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Sonuç olarak, haberin yanıltıcı olduğunu ifade eder, habervaktim gibi bir kuruluşun, art niyetli olmadığını bilerek ancak haber kaynak ya da kaynaklarının eksik bilgisinden dolayı kamuoyunu yanıltıcı haberin düzeltilmesini rica ederiz.”

HABERVAKTİM’İN NOTU:

Açıklamadan da anlaşılacağı üzere, haberimizin ana konusu olan “laboratuvarın kapalı oluşu” doğrulanmış bulunmaktadır. Ancak bu kapalılığın “tadilat” gibi kabul edilir bir gerekçesinin bulunduğu ve bunun tüm bölümce bilindiği bildirilmektedir. Habervaktim gazetesi olarak, tadilatın biran önce tamamlanarak, sözkonusu laboratuvarın hizmete girmesini, çalışmaların hızlıca kaldığı yerden devam etmesini temenni ederiz. 
 
Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.