Aya Seyahat kitabı kime ait, yazarı kim? Aya Seyahat kitabı Türkçe mi?

Aya Seyahat kitabı kime ait, yazarı kim? Aya Seyahat kitabı Türkçe mi?

Aya Seyahat adlı film bundan tam 121 yıl önce çekilmiştir. Bu ilk bilim kurgu filmi olarak bilinir. Ve Aya Seyahat adında çok sayıda kitap basılmıştır. Peki Aya Seyahat kitabı kime ait, yazarı kim? Aya Seyahat kitabı Türkçe mi? İşte cevabı:

Üzerinde yaşadığımızın dünyamızın tek doğal uydusu olan ay, hep merak konusu olmuştur. İnsanların aya olan merakı 20 Temmuz 1969’da ayak basmaya kadar gitmiş ve sonrasında devamı gelmiştir.

İlk yapay uydunun uzaya fırlatılmasından bu yana astronotlar ve bilim insanları, aya seyahat edip güneş sistemini ve uzayı inceliyor. Bu seyahatler ve incelemeler sonucunda şimdiye kadar binlerce gezegen ve yıldızın varlığı keşfedildi. İnsanlı uzay uçuşları, özellikle ABD ve Rusya tarafından düzenli şekilde devam ediyor.

Aya Seyahat filmi

İnsanların aya olan merakı filmlere, kitaplara da konu oldu. Örneğin 1902’de Aya Seyahat adında film çekilmiştir. Yani bundan tam 121 yıl önce. Fransız yapımı siyah beyaz bu film ilk bilim kurgu filmi olarak bilinir.

Ve Aya Seyahat adında çok sayıda kitap basılmıştır. Değişik ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de Aya Seyahat adında çocuk kitapları basıldığı bilinmektedir.

Aya Seyahat kitabı kimin?

Peki Aya Seyahat kitabı kime ait, yazarı kim? Aya Seyahat kitabı Türkçe mi?

Bu isimli kitaplar içinde dünya çapında bilineni 1865 yılında basılmış olanıdır. Kitapyurdu’nda yer alan bilgilere göre, Ay'a Seyahat ya da özgün adıyla De la Terre à la Lune, Jules Verne'in 1865 yılında yazdığı kitaptır. Türünün ilk örneklerindendir ve bir bilim kurgu kitabıdır. Ve en ünlü Aya Seyahat kitabının yazarı Jules Verne'indir.

Türkçe Aya Seyahat kitapları da var

Orijinal Aya Seyahat kitabını artık piyasada bulmak hayli zorsa da, zaman zaman filmlerde görmek mümkündür. Özellikle Türk televizyon ekranlarında görülen Aya Seyahat kitaplarının Türkçe çocuk kitapları olduğu sanılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.