Ayı eti yenir mi? Ayı eti helal mi?  Ayı eti haram mı?

Ayı eti yenir mi? Ayı eti helal mi? Ayı eti haram mı?

Ayı eti yenir mi? Ayı eti helal mi? Ayı eti haram mı?

Ayı eti yenir mi? Ayı eti helal mi? Ayı eti haram mı? Sorularına cevap aranıyor. Ayı etinin yenilip yenilmeyceği merak konusu oldu. Arama motorlarında Ayı eti yenir mi? Ayı eti helal mi? Sorgulamaları yapılıyor. Peki Kunduz eti yenir mi? İşte detaylar....

AYI ETİ YEMEK GÜNAH MIDIR? HANGİ HAYVANIN ETİ YENİR?

Hanefi fıkhına göre pençesiyle avlanan yırtıcı hayvan ve yırtıcı kuşlar ve bu gruba giren tüm etçil hayvanların eti haram sayılmıştır (Aslan, kaplan, kurt, ayı, tilki, çakal, fil, gelincik, sansar, samur, sincap, maymun, köpek, kedi vs.)

Allah Bakara Suresi'nin 168. ayetinde ve Araf Suresi'nin 157. ayetinde şu şekilde buyurmuştur:

"Ey insanlar! Yeryüzünde bulunan şeylerin helal ve tayyib olanlarından yiyin. Şeytanın izinden gitmeyin, çünkü o sizin apaçık düşmanınızdır." (Bakara Suresi 2/168)

يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُواْ مِمَّا فِي الأَرْضِ حَلاَلاً طَيِّباً وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ

"Ya eyyuhen nasu kulu mimma fil ardı halalen tayyiben, ve la tettebiu hutuvatiş şeytan, innehu lekum aduvvun mubin." (Bakara Suresi 2/168)

"Onlar ki, yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılı buldukları ummi nebi rasule, tabi olurlar. O ki, onlara ma'ruf olanı buyurur ve onları münker olandan alıkoyar ve temiz şeyleri helal, pis şeyleri haram kılar, zahmet ve sıkıntı veren şeyleri onlardan kaldırır, onlardan bağları çözer, ona iman eden, ona saygı gösterenler ve ona yardım edenler ve ona indirilen nura tabi olanlar işte kurtuluşa erenler bunlardır." (A'raf Suresi 7/157)

الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِندَهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَالإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُم بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَاهُمْ عَنِ الْمُنكَرِ وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَآئِثَ وَيَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالأَغْلاَلَ الَّتِي كَانَتْ عَلَيْهِمْ فَالَّذِينَ آمَنُواْ بِهِ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُواْ النُّورَ الَّذِيَ أُنزِلَ مَعَهُ أُوْلَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

"Ellezine yettebiuner resulen nebiyyel ummiyyellezi yecidunehu mektuben indehum fit tevrati vel incili ye'muruhum bil ma'rufi ve yenhahum anil munkeri ve yuhıllu lehumut tayyibati ve yuharrimu aleyhimul habaise ve yedau anhum ısrahum vel aglalelleti kanet aleyhim, fellezine amenu bihi ve azzeruhu ve nasaruhu vettebeun nurellezi unzile meahu ulaike humul muflihun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.