BAE'ye cevap: O sokağın adı Fahrettin Paşa oldu!

BAE'ye cevap: O sokağın adı Fahrettin Paşa oldu!

Fahrettin Paşa hakkında akıl almaz iftiralarda bulunan BAE'ye en anlamlı tepki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Fahrettin Paşa hakkında akıl almaz iftiralarda bulunan BAE'ye en anlamlı tepki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Ankara'da BAE Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağın adı Fahrettin Paşa sokağı olarak değiştirildi. Yeni sokak tabelası bugün takıldı. 

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in Fahrettin Paşa hakkında yaptığı asılsız suçlama ve hakaret sonrası, Ankara'da Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği’nin (BAE) bulunduğu sokağın adı ''Fahrettin Paşa'' olarak değiştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna başkanlığında yapılan Belediye Meclisi toplantısında oybirliğiyle alınan kararla sokağın adı değiştirildi. Meclis, Büyükelçiliği'nin bulunduğu 613’üncü sokağın ismini “Fahreddin Paşa”olarak değiştirirken aynı sokağın girişinde bulunan 609’uncu caddenin ismi de “Medine Müdafii Caddesi” oldu. Belediye ekipleri, yeni isimlerin yer aldığı tabelaları yarın yerine asacak.

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, Türkleri 1916 yılında suç işlemekle suçlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını, kendi Twitter sayfasında paylamıştı. Tweette Fahri Paşa’nın suç işlediği, Araplardan para ve değerli yazmalar çaldığı iddia ediliyordu. Zayed'in bu paylaşımları iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oldu. Büyükelçilik Maslahatgüzarı Havle Ali el-Şemsi Dışişleri Bakanlığına çağrılarak uyarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sert tepki gösterdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.