Bahçeli: “İran’a yönelik saldırı hukuka ve ahlaka aykırıdır”

Bahçeli: “İran’a yönelik saldırı hukuka ve ahlaka aykırıdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail’in İran’a karşı eylemlerini sert sözlerle eleştirdi ve saldırının uluslararası hukuk ve etik kurallarına aykırı olduğunu vurguladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in toplantı halindeyken İsrail’in saldırısına dikkat çekerek, yaşananların tam anlamıyla bir alçaklık ve eşkıyalık örneği olduğunu belirtti. ABD’nin Siyonist tahriklere kapılarak İran’a saldırmasının hem gayrimeşru hem hukuka aykırı hem de ahlaki açıdan kabul edilemez olduğunu ifade eden Bahçeli, küresel kriz ve karmaşa ortamında güçsüzün haklı, haksızın ise güçlü konumda olduğunu dile getirdi.

"İRAN'A TUZAK KURULDU"

Hani müzakereler sürüyordu, anlaşmaya yakın deniliyordu? ABD ve İran eş zamanlı olarak müzakerelerde ilerlemenin olduğuna dair mesajlar vermişlerdi. İran'a tuzak kuruldu. 28 Şubat 2026 Cumartesi günü malum müzakerelerle ilgili gelişmeleri ele almak maksadıyla İran'ın dini lideri Hamaney, toplantı halindeyken İsrail'in saldırması ve meşhur toplantıda bulunanların katledilmesi tam anlamıyla alçaklıktır, eşkıyalıktır.

"DEHŞET UYANDIRAN BİR ORGANİZE SALDIRGANLIĞIN GÖSTERGESİ"

Hain ve ajanlar içeride olunca kale kapısı kilit tutmamıştır. Hamaney'in ölümünden sonra Mossad ajanlarının anlık görüntüleri kayda alarak Netanyahu'nun ofisine göndermesi dehşet uyandıran bir organize saldırganlığın göstergesi değildir de nedir?

"SAVAŞIN KAZANANI YOKTUR"

İç dayanışmanın önemi çok daha açıklığa kavuşmuştur. Komşu ülkemiz İran'ın başına gelen dehşet verici musibetlerden ülkemizi soyutlamak ve ayrı düşünmek hem imkansız hem de izansızlıktır. Terörsüz Türkiye hedefine dudak büken aymazlar, ne yaptığımızı, neyi amaçladığımızı daha iyi görüyor musunuz?

Coğrafyamızın her tarafında barış hakim olmalıdır savaşın kazananı yoktur, barışın kazananı ise çoktur dünyaya hakim ve hadim olması gereken tek gerçek barıştır. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ve takdir edilecek yoğun diplomatik temaslarıyla barış ortamının yeşermesi samimi dileğimizdir ve beklentimizdir.

"İRAN, İRANLILARINDIR"

İran mazisi 2 bin 500 yılı bulan bir devlet geleneğine sahiptir. İran İslam Cumhuriyeti'nin siyasi ve toprak bütünlüğü mutlaka korunmalıdır. İran İranlılarındır. Huzur istiyoruz, barış istiyoruz. Siyonist emperyalist azgınlığı da sonuna kadar reddediyoruz."

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.