Bakan Şimşek: Katma değerli üretim kapasitemizi artırmayı sürdüreceğiz

Bakan Şimşek: Katma değerli üretim kapasitemizi artırmayı sürdüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sanayi üretim verilerini değerlendirerek yüksek teknolojili üretimin önemine dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sanayi üretim verilerini değerlendirerek yüksek teknolojili üretimin önemine dikkat çekti. Şimşek, savunma sanayiinde elde edilen başarının diğer ileri teknoloji alanlarına da taşınacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda mayıs ayına ilişkin sanayi üretimi verilerini değerlendirdi. Şimşek, mayıs ayında sanayi üretimindeki yıllık gerilemenin, ay içerisindeki 5 iş günü eksikliğinden kaynaklandığını ifade etti.

Buna rağmen yılın ilk beş ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 arttığını vurgulayan Şimşek, yüksek teknolojili üretimde ise mayıs ayında yıllık bazda yüzde 7,9'luk artış kaydedildiğini belirtti.

Şimşek, uygulanan ekonomi politikalarıyla savunma sanayiinde elde edilen ivmenin diğer yüksek teknoloji sektörlerine de yayılmasının hedeflendiğini ifade ederek, bu sayede katma değerli üretim kapasitesinin ve uluslararası rekabet gücünün artırılacağını söyledi.

Geleneksel üretim sektörlerinin karşı karşıya olduğu zorlukların da yakından takip edildiğini belirten Şimşek, katma değer zincirinde daha üst seviyelere çıkmayı amaçlarken üretimi desteklemeye kararlılıkla devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.