Bakan Uraloğlu duyurdu: Ankara'dan İstanbul'a 1,5 saatte ulaşacaksınız

Bakan Uraloğlu duyurdu: Ankara'dan İstanbul'a 1,5 saatte ulaşacaksınız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni Kalkınma Yolu projesinin ayrıntılarını paylaşarak, İstanbul-Ankara arasındaki mesafeyi 1.5 saate düşürecek olan hızlı tren projesini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni Kalkınma Yolu projesinin ayrıntılarını paylaşarak, İstanbul-Ankara arasındaki mesafeyi 1.5 saate düşürecek olan hızlı tren projesini duyurdu. Projenin merkezinde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek olan demiryolu hattı yer alıyor.

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Kalkınma Yolu projemizin kilit noktalarından biri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek olan demiryolu projesinin ihalesini bu yıl içinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz, 2028 yılında bu önemli projeyi hayata geçirmek. Ankara-İstanbul süper hızlı tren hattını devreye alıyoruz. 344 kilometrelik hat, saatte 350 kilometre hıza ulaşacak ve İstanbul ile Ankara arasındaki tren yolculuğunu 80 dakikaya indirecek.”

SON 21 YILDA YATIRIM MİKTARI

İstanbul Ticaret Odası toplantısında yapılan açıklamada Bakan Uraloğlu, son 21 yılda sadece bakanlık olarak İstanbul’un ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 163 milyar 200 milyon TL yatırım yapıldığını vurguladı.

Şu anki İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattının yaklaşık 5 saat sürdüğünü belirten Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek yeni hızlı trenin bu süreyi 80 dakikaya, yani yaklaşık 1.5 saate düşüreceğini söyledi.

Ancak, henüz bilet fiyatlarıyla ilgili detaylı bilgi verilmedi. Mevcut İstanbul-Ankara arası hızlı tren bilet fiyatları ise şu şekilde:

  • Standart Ekonomi: 430 TL
  • Standart Business: 645 TL
  • Standart Genç (13-26 yaş arası): 370 TL

Sizler de yeni süper hızlı tren hattı projesi hakkındaki düşüncelerinizi paylaşmak için yorumlar bölümünü kullanabilirsiniz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.