Balgat'ta pazar yerine otopark talebi

Balgat'ta pazar yerine otopark talebi

Balgat’taki Cumartesi pazarının diğer günler içkicilerin meskeni haline geldiğini belirten mahalleli, bölgeye çok katlı otopark yapılmasını istiyor.

Balgat’taki Cumartesi pazarının diğer günler içkicilerin meskeni haline geldiğini belirten mahalleli, bölgeye çok katlı otopark yapılmasını istiyor.

Balgat Barış Manço Caddesi’nde bulunan Pazar yeri içki içen şahısların uğrak yeri haline geldi. Bu konuda sıkıntı yaşayan semt sakinleri belediyeye çağrıda bulundu. Pazar yerine çok katlı otopark yapılmasını isteyen semt sakinleri bu sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Sürekli içki içiyorlar

Çevredeki vatandaşlar Pazar yerinde bazı şahısların içki içtiğini belirterek bu durumdan rahatsız olduklarını belirtti. Özellikle hava kararınca içki içen şahısların mesken tuttuğu pazar yerinde vatandaşlar geçerken tedirgin olduklarını dile getirdi.

Birçok işletmeci yasağı çiğniyor

Gece geç saatlere kadar içki içen şahıslardan rahatsız olduklarını belirten semt sakinleri ve çevre esnafı, “Akşam 22.00’dan sonra içki satışı yasak. Fakat bu şahıslar istedikleri zaman alıyorlar. Bu kanuna uymayan, içki satışı yapan yerler var. Yetkililer buna bir çözüm bulsunlar. Kontrolleri sıkılaştırsınlar. Akşam 22.00’dan sonra içki satışı yapmasalar bu şahıslar burada içki içemez.” şeklinde sitemde bulundular.

Vatandaşlar rahatsız

Gece oluşan birçok olumsuz hadisenin sebebinin alkol tüketimi olduğunu söyleyen vatandaşlar, denetimlerin artırılmasını istedi. Vatandaşlar şehrin birçok bölgesinde aynı sorunu yaşadıklarını belirterek, özellikle bu gibi pazar yerlerinde, parklarda ve yol kenarlarında içki içen şahıslarla karşılaştıklarını bu durumdan rahatsız olduklarını ifade ettiler.

Çok amaçlı kullanılsın

Bazı şahısların Pazar yerinde gündüz bile içki içtiğini belirten vatandaşlar, çevrede bu tür problemlerin artmaması için Çankaya Belediyesi’ne çözüm talebinde bulundu. Belediyeden bu konuda yardım bekleyen vatandaşlar yerin çok amaçlı kullana bilineceğini, yapılacak çalışmaların bu talepler doğrultusunda yapılması gerekliliğini belirtti.

Kapalı pazar yeri ve otopark yapılsın

Vatandaşlar belediyeden pazar yerine çok katlı otopark yapılmasını istediklerini ifade ederken bu uygulamanın çevredeki araç park sorununu da çözeceğini belirtti. Vatandaşlar, “Bu pazar yerini zaten servis araçları otopark gibi kullanıyorlar. Çevrede araç park sorunu var. Buraya çok katlı otopark yapılsın alt katıda pazar olarak kullanılsın. Hem görüntü açısından hem de bizler açısından çok iyi olur.” şeklinde konuştu.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.