Balıkçılar Yeni Sezondan Umutlu

Balıkçılar Yeni Sezondan Umutlu

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte yılın ilk balıkları tezgâhlarda yerini almaya başladı. Hamsi 12 liradan satışa sunuldu. Gazetemize konuşan balıkçı Mehmet Yiğit fiyatların iyi başladığını, havaların serinlemesiyle 6 liraya kadar düşeceğini söyledi.


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Dört aylık av yasağının ardından balık sezonu açıldı. Yılın ilk balıkları tezgâhlarda yerini alırken hamsi sezona 12 lirayla başladı. Vatandaşlar havaların sıcak seyretmesine rağmen fiyatların uygun olduğunu devam etti. Balıkçılar ise bu sezondan beklentilerinin iyi olduğunu ve bereketli geçeceğine inandıklarını söyledi. Tezgâhlarda yer alan yılın ilk balıklarında fiyatlar şöyle: Hamsi 12TL, Deniz Somon 32,50TL, Karadeniz Somon 17,90TL, Mezgit 20TL, Deniz Çurpa 32,5TL, İstavrit ise 13,50TL.
GEÇEN YIL 15 LİRADAN BAŞLAMIŞTI
Yeni balık sezonundan beklentilerine yönelik gazetemize açıklamalarda bulunan Balıkçı Mehmet Yiğit şu değerlendirmelerde bulundu: Bu sene denizden ilk olarak hamsi çıktı. İçerisinde bulunduğumuz şu günler palamut mevsimi. Dört aylık av yasağının ardından balık sezonu açıldı. Bu sene balık sezonunun iyi olacağını düşünüyoruz. Şu anda hamsi 12 liradan başladı. Havaların sıcak seyretmesine rağmen fiyatlar uygun. Geçen yıl hamsi 15 liradan sezona başlamıştı. Havaların serinlemesiyle birlikte balık daha da yağlanacak ve daha da bereketlenecek bu da fiyatlara olumlu yansıyacak.”
BAYRAMDAN SONRA TALEP ARTAR
Havaların serinlemesiyle birlikte hamsi fiyatlarının 6 liraya kadar düşeceğini söyleyen Yiğit, şöyle devam etti: “Müşterinin talebi şimdi yeterli değil ama inanıyoruz ki bayramdan sonra daha iyi olacak. İnsanlar yeni başladığı için fiyatları pahalı buluyor. Bir haftaya kadar fiyatlar daha da düşer.”
VATANDAŞ MEMNUN
Sezonun ilk hamsini aldığını ifade eden Yılmaz Ateş ise şu değerlendirmeleri yaptı: “Fiyatlar normal, fena değil. İlk başlangıçta fiyatların buralarda olması normal ayrıca hava sıcaklıkları devam ediyor. Buna rağmen fiyatların buralarda olması normal. Havalar serinledikçe fiyatlarda düşecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.