Balkan Soğuğu Türkiye’yi Sarıyor: Sıcaklıklar Sert Düşecek
Balkanlar üzerinden yurda giriş yapan soğuk ve yağışlı hava dalgası, Türkiye genelinde etkisini artırıyor.
Balkanlar üzerinden yurda giriş yapan soğuk ve yağışlı hava dalgası, Türkiye genelinde etkisini artırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklıkları bugünden itibaren hissedilir derecede azalacak ve birçok bölgede mevsim normallerinin altına inecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, pazar gününe kadar kıyı kesimlerde yağmur, kuzey, iç ve doğu bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar beklendiği bildirildi. Yağışlı sistemin pazar günü Doğu Karadeniz’e yönelerek yurdu terk etmesi öngörülüyor.
İstanbul ve Ankara için kar uyarısı
İstanbul’da bu gece özellikle yüksek kesimler ve kuzey ilçelerde karla karışık yağmur ile kar bekleniyor. Yağışların cuma günü öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.
Ankara’da ise sabah saatlerinde başlayan yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde süreceği belirtildi. Yarın sıcaklıkların daha da düşmesiyle kent merkezinde kısa süreli kar yağışı görülebileceği ifade ediliyor.
En düşük sıcaklıklar belli oldu
26 Şubat-5 Mart tarihleri arasında bazı il merkezlerinde beklenen en düşük sıcaklıklar şöyle:
- Ankara: -3
- İstanbul: 2
- İzmir: 3
- Konya: -2
- Kocaeli: 3
- Bolu: -5
- Samsun: 1
- Trabzon: 4
- Tokat: -5
- Erzurum: -14
- Eskişehir: -2
- Afyonkarahisar: -7
- Balıkesir: 0
- Sivas: -8
Yetkililer, özellikle iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.
Kaynak:Haber Merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.