Başkan Yavaş duyurdu: Yenikent Girişi Köprüsü trafiğe açıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayaş Yolu üzerinde inşa edilen Yenikent Girişi Köprüsü tamamlanarak hizmete sunuldu. Köprüyle birlikte Ankara–Ayaş istikametinde trafik akışının kesintisiz hale gelmesi amaçlandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Ayaş Yolu Necip Fazıl Bulvarı kesişiminde yer alan Yenikent Girişi Köprüsü, yürütülen çalışmaların ardından trafiğe açıldı. Yaklaşık 600 metre uzunluğunda inşa edilen köprü, üç gidiş ve üç geliş olmak üzere toplam altı şeritli olarak hizmet vermeye başladı. Projenin 3,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığı bildirildi.
TRAFİK AKIŞI KESİNTİSİZ HALE GETİRİLDİ
Köprünün hizmete açılmasıyla birlikte Ankara–Ayaş Yolu üzerindeki araç geçişlerinin daha düzenli ve akıcı şekilde sağlanması hedefleniyor. Özellikle Ayaş ve şehir merkezi yönünde yaşanan yoğunluğun azaltılması planlanıyor. Yetkililer, köprü bağlantıları sayesinde Yenikent girişinde uzun süredir yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçilmesini amaçlıyor. Yeni düzenleme kapsamında sinyalizasyon ve yol bağlantılarının da projeye uygun şekilde tamamlandığı ifade edildi.
3 gidiş – 3 geliş hizmet sunan ve yaklaşık 600 metre uzunluğundaki Ayaş Yolu Necip Fazıl Bulvarı Kesişimi Yenikent Girişi Köprüsü Ayaş-Şehir merkezi istikameti çift yönlü olarak 3,5 ay içerisinde tamamlanarak bugün hizmete açıldı.
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) January 1, 2026
Ankara–Ayaş Yolu üzerindeki trafik akışı… pic.twitter.com/ENVZnHaN8s
ULAŞIM ALTYAPISINDA YENİ DÜZENLEME
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde artan araç sayısı ve nüfus hareketliliği dikkate alınarak ulaşım projelerinin sürdürüldüğü belirtildi. Yenikent Girişi Köprüsü’nün, bölgedeki ana arterler arasında önemli bir bağlantı noktası oluşturduğu aktarıldı.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte sürücülerin şehir merkezi ile Ayaş yönü arasında daha kısa sürede ulaşım sağlaması hedefleniyor. Ulaşım düzenlemelerinin ilerleyen süreçte farklı bölgelerde de devam edeceği bildirildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.